Galatasaray'ın kaderi Manchester United'a bağlı

Galatasaray'ın kaderi Manchester United'a bağlı
Manchester United ile Villarreal arasında 26 Ağustos Çarşamba günü oynanacak UEFA Avrupa Ligi finali, Galatasaray'ı çok yakından ilgilendiriyor.

Chelsea'nin Premier Lig'i ilk dört içerisinde bitirmesiyle Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılması kesinleşirken, şimdi de gözler Galatasaray'ın Avrupa'nın 1 numaralı kupasındaki geleceğine çevrildi.

Finali Manchester United kazanırsa, Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için biri play-off olmak üzere iki ön eleme turu oynayacak. Ancak Villarreal'in Gdansk'taki finalden zaferle ayrılması halinde sarı-kırmzılılar üç ön eleme turunda rakiplerini alt etmek zorunda kalacak.

İspanyol ekibinin zaferi, Galatasaray'ın sezonu erken açması anlamına da gelecek. 3. ön eleme turundan turnuvaya katılması durumunda ilk maçını 3-4 Ağustos'ta oynayacak olan sarı-kırmızılılar, ikinci ön elemeye kalmaları halinde ise 20-21 Temmuz tarihlerinde sahaya çıkacak. Rövanş karşılaşmaları ise 27-28 Temmuz'da oynanacak.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turları geçtiğimiz sezon gibi tek maç üzerinden değil, çift karşılaşma üzerinden oynanacak.