Galatasaray'a kupada şok!

Galatasaray'a kupada şok!
Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Galatasaray ile Spor Toto 1. Lig ekibi Altaş Denizlispor karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan maçta Galatasaray'ı penaltılarda 9-8 yenen Altaş Denizlispor son 16 turuna yükseldi. 

Galatasaray, iki kez geriye düştüğü maçta öne geçmeyi başardı ama 90+9'da gelen gole engel olamayınca nefes kesen maçta normal süre 3-3 beraberlikle tamamlandı. Uzatmalara giden maçta her iki takım da skoru değiştirecek golü bulamayınca turu altayacak takım penaltı atışlarında belli oldu. Seri penaltı atışlarından Galatasaray'a 6-5'lik üstünlük kuran Altaş Denizlispor son 16 turuna yükseldi. Öte yandan sarı kırmızılılarda Alpaslan Öztürk, 90+6'da kırmızı kart gördü. 

Galatasaray'da cezası biten teknik direktör Fatih Terim, Altaş Denizlispor maçında takımının başında sahaya çıktı. Tecrübeli teknik adam, Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe ile oynanan derbiden sonra toplamda 6 maç ceza aldı.

Terim, ligdeki Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Altay, Demir Grup Sivasspor, Medipol Başakşehir, Adana Demirspor ve Fraport TAV Antalyaspor maçlarında takımından ayrı kalarak cezasını çekti.

Öte yandan Galatasaray, son maçına göre ilk 11'de 7 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımın, Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu Fraport TAV Antalyaspor ile oynadığı maça ilk 11'de başlayan oyunculardan Patrick van Aanholt, Victor Nelsson, Berkan Kutlu, Aytaç Kara, Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu yedeğe çekilirken, Sofiane Feghouli ise kadroda yer almadı.

Teknik direktör Fatih Terim, bu futbolcuların yerine Ömer Bayram, Alpaslan Öztürk, Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Olimpiu Morutan, Alexandru Cicaldau ve Barış Alper Yılmaz'ı görevlendirdi.

Nef Stadı'ndaki maçın 9. dakikasında Altaş Denizlispor, İlhan Depe'nin golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole Galatasaray'ın cevabı 29. dakikada Alpaslan Öztürk'ten geldi. 38. dakikada Brahim Darri, attıı şık golle konuk ekibi bir kez daha öne geçirdi: 1-2. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu. 

Maçta ikinci gollerle başladı. 49. dakikada Halil Dervişoğlu ile 2-2'lik beraberliği yakalayan sarı kırmızılılar, 50. dakikada da Mostafa Mohamed ile maçta ilk kez öne geçti: 3-2. Altaş Denizlispor, 90+9'da Victor Nelssonun kendi kalesine attığı golle 3-3'lük beraberliği yakaladı ve maç uzatlamara gitti. Uzatmalarda da sonuç değişmeyince maç seri penaltı atışlarına kaldı. Penaltılarda Galatasaray'a 9-8 üstünlük kuran Altaş Denizlispor tur atlayan taraf oldu.