ÖZET | Galatasaray 6-0 Yukatel Kayserispor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray evinde Yukatel Kayserispor'u 6-0 mağlup etti.

Nef Stadı'nda hakem Mustafa Kürşad Filiz'in düdüğüyle başlayan karşılaşmaya iki takım da istekli bir başlangıç yaparken gol perdesini açan isim ev sahibi ekipte Mauro Icardi oldu.

Kerem Aktürkoğlu'nun pası ile ceza sahasına koşusunu yapan Icardi şık bir gole imza atarken, Radamel Falcao'dan sonra Galatasaray formasıyla çift haneli gol sayısını ulaşan ilk yabancı oldu.

Gol sonrası kontrolü eline alan Galatasaray'da bu sefer Icardi asisti yaptı ve Milot Rashica farkı 2'ye çıkardı.

Icardi ilk yarıya damga vurdu

İlerleyen dakikalarda taraftarı ile bütünleşen Galatasaray oyunu resmen Yukatel Kayserispor'un sahasına yıkarken, 42. dakikada Kerem Aktürkoğlu ceza sahasında yerde kaldı ve penaltı kazanan sarı-kırmızılılarda topun başına geçen Icardi maçtaki 2. golünü attı ve skoru 3-0 yaptı.

Yukatel Kayserispor üst üste yenen goller sonrasında kontra ataklarla Galatasaray'ın kalesine ulaşmaya çalışsa da baskısı kırılmayan sarı-kırmızılılar 45+9. dakikada bir penaltı daha kazandı. Lucas Torreira ceza sahasında Majid Hosseini'nin müdahalesi sonrası yerde kaldı ve VAR kontrolü sonrası kırmızı kart ile cezalandırılan Hosseini takımını 10 kişi bıraktı. 

Topun başına geçen Mauro Icardi kaleci Bilal Bayazit'ı ilk hamlede geçemese de seken topu tamamladı ve hat-trick ile ilk yarıyı tamamladı. Icardi bu gol ile Younes Belhanda'dan (Ocak 2021 vs Gençlerbirliği) bu yana Galatasaray formasıyla bir Süper Lig maçının ilk yarısında hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.

İlk yarı 4-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

Zaniolo, Nef Stadı'nda şov yapıyor

İkinci yarıya da istekli başlayan sarı-kırmızılılarda gol yağmuru devam ederken günü yıldız isimlerinden Kerem Aktürkoğlu 59. dakikada inanılmaz bir gole imza attı. 59. dakika frikik kazanan Galatasaray'da topun başına geçen Kerem çok şık bir vuruşla farkı 5'e yükseltti. Bu gol Kerem'in ligdeki 8. golü oldu.

Eksik Kayserispor oyunu yarı sahasına kabul ederken, oyuna Rashica'nın yerine dahil olan Nicolo Zaniolo 72. dakikada ceza sahasına koşusunu yaptı ve çok sert bir vuruşla skoru 6-0 yaptı. Bu golle birlikte Zaniolo Nef Stadı'nda çıktığı 3 maçta da gol atma başarısı gösterdi.

Karşılaşmada başka gol sesi çıkmazken sarı-kırmızılılar galibiyete uzanan taraf oldu ve Nef Stadı'ndaki son 10 maçını kazanma başarısı gösterdi.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray puanını 66'ya yükseltti. Yukatel Kayserispor ise iki maç sonra kaybederken 44 puanda kaldı.

Süper Lig heyecanı TOD’un avantajlı fiyatları ile yaşanır!

İŞTE KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI:

18. dakikada Galatasaray öne geçti. Kayserispor'un çok adamla rakip yarı sahada baskı yaptığı anda hızlı çıkan sarı-kırmızılı ekipte Kerem'in pasıyla savunma arkasına sarkan Icardi, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Uygun durumda açısını düzelten Arjantinli yıldız, Kolovetsios'tan sıyrıldıktan sonra meşin yuvarlağı kaleci Bilal'in sağından ağlara gönderdi: 1-0. İzlemek için tıklayın!

24. dakikada ev sahibi ekip farkı 2'ye çıkardı. Icardi'nin pasıyla orta saha yayına yakın bölgede buluşan Rashica, uzun süre sürdüğü topla ceza sahasına girdi. Sağ çaprazda karşısına Kolovetsios'u alan Kosovalı oyuncu, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Bilal'in sağından ağlarla buluşturdu: 2-0. İzlemek için tıklayın!

29. dakikada Mertens'in ceza sahası sol çaprazından plase vuruşunda, top uzak direğin yanından auta çıktı. İzlemek için tıklayın!

36. dakikada hızlı çıkan sarı-kırmızılılarda Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşu, Kayserispor kalecisi Bilal Bayazit'da kaldı. İzlemek için tıklayın!

39. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Ceza sahası sağ çaprazında Kerem Aktürkoğlu, Thiam'dan topu kurtarmak isterken yerde kaldı. Hakem Mustafa Kürşad Filiz, Thiam'ın rakibine faul yaptığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Icardi, meşin yuvarlağı kaleci Bilal Bayazıt'ın sağından ağlara gönderdi: 3-0. İzlemek için tıklayın!

45+6. dakikada Kayserispor ceza sahası içindeki karambolde ikili mücadelede Hosseini'nin ayağı Torreira'nın yüzüne geldi. Hakem Mustafa Kürşad Filiz, devam kararı verdi. Video Yardımcı Hakem Mustafa İlker Coşkun'un uyarısıyla pozisyonu yeniden izleyen Filiz, 45+10. dakikada penaltı kararı verirken Hosseini'yi kırmızı kartla oyundan attı. Penaltıda bir kez daha topun başına geçen Icardi, meşin yuvarlağı bu kez kaleci Bilal'in soluna vurdu. Ancak genç kaleci uzanarak topu engellemeyi başardı. Dönen meşin yuvarlağı önünde buluna Arjantinli oyuncu, ağları havalandırdı: 4-0. İzlemek için tıklayın!

49. dakikada Rashica'nın ara pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Icardi'nin vuruşunda, top arka direğin dibinden auta gitti. İzlemek için tıklayın!

59. dakikada Galatasaray 5. golü buldu. Ceza yayının yarım metre gerisinden kazanılan serbest vuruşu kullanan Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı barajın üstünden ağlara gönderdi: 5-0. İzlemek için tıklayın!

71. dakikada ev sahibi ekip durumu 6-0'a getirdi. Oliveira'nın savunma arkasına gönderdiği pasla ceza yayı içinde buluşan Zaniolo, ceza sahası içine girdi. Sol çapraza doğru giden İtalyan yıldız, sol ayağıyla çıkardığı sert bir şutla topu ağlarla buluşturdu. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray: 6 - Yukatel Kayserispor: 0

Stat: Nef

Hakemler: Mustafa Kürşad Filiz, Cevdet Kömürcüoğlu, Candaş Elbil

Galatasaray: Muslera, Boey (Dk. 75 Dubois), Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Adekugbe, Torreira (Dk. 72 Mata), Oliveira, Rashica (Dk. 65 Zaniolo), Mertens (Dk. 65 Gomis), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 72 Berkan Kutlu), Icardi

Yukatel Kayserispor: Bilal Bayazıt, Uzodimma, Hosseini, Kolovetsios, Gökhan Sazdağı, Kemen, Mensah (Dk. 67 İlhan Parlak), Emrah Başsan (Dk. 46 Arif Kocaman), Cardoso (Dk. 46 Ackah), Mane (Dk. 73 Ramazan Civelek), Thiam (Dk. 67 Attamah)

Goller: Dk. 18, 42 (Penaltıdan) ve 45+12 Icardi, Dk. 24 Rashica, Dk. 59 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 71 Zaniolo (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 45+10 Hosseini (Yukatel Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 35 Mertens, Dk. 80 Adekugbe (Galatasaray)

SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN