ÖZET | Galatasaray 1-1 Yukatel Kayserispor

Video yükleniyor...

2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 25. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Yukatel Kayserispor, 90 dakikanın sonunda 1-1'lik skorla berabere kalarak puanları paylaştı.

Karşılaşmadan dakikalar

İlk yarı

8. dakikada Babel'in sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Gomis'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

10. dakikada Kerem'in pasıyla topla buluşan Feghouli rakibini şık bir çalımla geçerek kendine pozisyon çıkardı. Bu futbolcu ceza alanına girer girmez sert vurdu ama kaleci Bilal meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

24. dakikada Mert Çetin'in savunmadan gönderdiği uzun topa hareketlenerek rakip ceza sahasına sokulan Miguel Cardoso'nun karşı karşıya pozisyonda kaleye gönderdiği vuruş direğin üzerinden oyun alanını terk etti. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

İkinci yarı

49. dakikada sol kanattan hücumu sürükleyerek çizgiye inen Kerem Aktürkoğlu'nun ortasına hareketlenerek yükselen Bafetimbi Gomis'in kale önünde yaptığı kafa vuruşu az farkla direğin üzerinden auta gitti. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

63. dakikada sağ kanattan hücumu sürükleyen Ryan Babel'in pasında topla buluşan Alexandru Cicaldau'nun sağ çaprazdan rakip kaleye gönderdiği vuruşu Bilal Bayazit çeldi. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

65. dakikada rakip ceza sahası dışında çalımlarla önünü boşaltan Kerem Aktürkoğlu'nun sağ çaprazdan uzak köşeye gönderdiği plaseyi kaleci Bilal Bayazit parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

69. dakikada topu kazanarak sol kanattan hücumu sürükleyen Lionel Carole'ün çizgiye inip içeriye kestiği ortayı bekletmeden düzgün bir voleyle tamamlayan Miguel Cardoso fileleri havalandırarak deplasmanda takımını öne geçiren isim oldu: 0-1. Bu golü izlemek için dokunun!

75. dakikada Berkan Kutlu'nun uzak mesafeden rakip kaleye gönderdiği sert şutu kaleci Bilal Bayazit parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

85. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun sol kanattan kullandığı köşe vuruşuna hareketlenerek iyi yükselen Mostafa Mohamed'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1. Bu golü izlemek için dokunun!

Karşılaşmada başka gol olmayınca taraflar birer puana razı olarak sahadan ayrıldı.

Bu sonucun ardından ev sahibi Galatasaray 29 puanla 13. sıraya yerleşirken, konuk ekip Yukatel Kayserispor ise 35 puanla kendisine 10. sırada yer buldu.


Galatasaray: 1 - Yukatel Kayserispor: 1

Stat: Nef

Hakemler: Sarper Barış Saka, Kerem Ersoy, İbrahim Bozbey

Galatasaray: Pena, Boey, Marcao, Nelsson, Van Anholt (Dk. 80 Ömer Bayram), Taylan Antalyalı (Dk. 80 Pulgar), Berkan Kutlu, Babel (Dk. 80 Morutan), Feghouli (Dk. 59 Cicaldau), Kerem Aktürkoğlu, Gomis (Dk. 59 Mustafa Muhammed)

Yukatel Kayserispor: Bilal Bayazit, Onur Bulut, Hosseini, Yıldırım Mert Çetin, Carole, Ramazan Civelek (Dk. 54 Thiam), İbrahim Akdağ (Dk. 90+4 Gökhan Sazdağı), Attamah, Cardoso (Dk. 90+4 İlhan. Parlak), Bertolacci (Dk. 81 Kemen), Mustafa Pektemek (Dk. 46 Gavranovic)

Goller: Dk. 69 Cardoso (Yukatel Kayserispor), Dk. 84 Mustafa Muhammed (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 90+2 Bilal Bayazit (Yukatel Kayserispor), Dk. 90+3 Marcao (Galatasaray)

Karşılaşmadan notlar

Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Galatasaray'ın Süper Lig'de geçen hafta deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maça ilk 11'de başlayan futbolculardan Ömer Bayram ve Alexandru Cicaldau yedeğe çekilirken, mide şikayetleri olan Emre Kılınç ise kadroda yer almadı.

Teknik direktör Domenec Torrent, Yukatel Kayserispor karşısında bu futbolcuların yerlerine Sacha Boey, Sofiane Feghouli ve Bafetimbi Gomis'e görev verdi.

Galatasaray maça Inaki Pena, Sacha Boey, Marcao, Victor Nelsson, Patrick van Anholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Ryan Babel, Sofiane Feghouli, Kerem Aktürkoğlu ve Bafetimbi Gomis ile başladı.

Sarı-kırmızılı ekibin yedek kulübesinde ise Ömer Bayram ve Cicaldau'nun yanı sıra İsmail Çipe, Omar Elabdellaoui, Semih Kaya, Mustafa Muhammed, Erick Pulgar, Olimpiu Morutan, Barış Alper Yılmaz ve Halil Dervişoğlu oturdu.

Galatasaray'da tedavilerine devam edilen Fernando Muslera ve Işık Kaan Arslan ile Alpaslan Öztürk ve Arda Turan maçın kadrosuna alınmadı.

Gomis'in ikinci dönemdeki ilk maçı

Ara transfer döneminde kadroya dahil edilen Bafetimbi Gomis, Galatasaray'da ikinci dönemindeki ilk maçına çıktı.

Sarı-kırmızılı takımda 2017-2018 sezonunda gösterdiği başarılı performansla kazanılan şampiyonlukta önemli pay sahibi olan Gomis, 2018-2019 sezonunun başında Suudi Arabistan'ın Al Hilal ekibine transfer oldu.

Al Hilal'de 3,5 yıl oynadıktan sonra Galatasaray'a dönen Bafetimbi Gomis, takımda ikinci dönemindeki ilk sınavını Yukatel Kayserispor karşısında verdi.

Galatasaray'da son olarak 2018-2019 sezonunun ilk haftasında, 19 Ağustos 2018'de, Göztepe ile oynanan müsabakada görev yapan Gomis, bin 273 gün sonra sarı-kırmızılı formayla sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşma öncesinde tribüne çağırdıkları 36 yaşındaki futbolcuya sevgi gösterisinde bulundu.

Elabdellaoui, talihsiz kazadan sonra ilk kez kadroda

Galatasaray'da Norveçli futbolcu Omar Elabdellaoui yaşadığı talihsiz kazadan sonra ilk kez bir resmi maçın kadrosuna alındı.

31 Aralık 2020'deki yılbaşı gecesi yaşadığı havai fişek kazası nedeniyle uzun süre gözlerinden tedavi gören Elabdellaoui maçta yedekler arasında yer aldı.

Galatasaray'da son olarak 26 Aralık 2020'de Süper Lig'de Trabzonspor ile oynanan maçta forma giyen Norveçli futbolcu, 413 gün sonra bir resmi müsabakanın kadrosunda yer aldı.

Taraftarlar yönetimi istifaya çağırdı

Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşma öncesinde yaptıkları tezahüratla kulüp yönetimini istifaya çağırdı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, "Yönetim istifa" şeklinde tezahüratta bulundu.

Bu arada Galatasaray Futbol Takımı maça, üzerinde "Kendi aşımız, kendi gücümüz TURKOVAC" yazısının bulunduğu pankartla çıktı.