GENİŞ ÖZET | Galatasaray 2-1 Trabzonspor

Video yükleniyor...

Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

Nef Stadı'nda oynanan maçta sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri Dries Mertens ve Mauro Icardi (P) kaydetti. 

Trabzonspor'un tek golü ise 13. saniyede Maxi Gomez'den geldi. Gomez bu golle birlikte Spor Toto Süper Lig tarihinin en erken gol atan 3. oyuncusu oldu.

Galatasaray'da Fernando Muslera 80. dakikada yaşadığı sakatlığın ardından sedyeyle oyundan çıktı ve yerini Okan Kocuk'a bıraktı.

Ligde üst üste 12. galibiyetini alan Galatasaray, puanını 54'e çıkardı.

Galatasaray'ın başında çıktığı son 12 Süper Lig maçında puan kaybetmeyen Okan Buruk, lig tarihinde bir sezonda üst üste 12 galibiyet alan ilk Türk teknik direktör oldu.

İnişli çıkışlı grafiğini sürdüren Trabzonspor ise 38 puanda kaldı.

Maçtan dakikalar

Maçın 13. saniyesinde Trabzonspor, rakibinin büyük hatasında golü buldu. Torreira, Muslera'dan aldığı topu yeniden tecrübeli kaleciye göndermek istedi. Kısa düşen pasta araya giren Abdülkadir Ömür, Muslera ile karşı karşıya kaldı. Bordo-mavili futbolcu, pasını daha uygun durumdaki Maxi Gomez'e çıkardı. Golcü futbolcu topu ağlara gönderdi. İzlemek için tıklayın!

Sarı-kırmızılılar 13. dakikada gole yaklaştı. Icardi'nin pasında topla buluşan Oliveira sert vurdu ancak meşin yuvarlak direğin dibinden dışarı çıktı. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray 18. dakikada beraberliği yakaladı. Icardi şık bir pasla Mertens'i buldu. Mertens düzgün bir vuruşla skoru 1-1'e getirdi. 
İzlemek için tıklayın!

Sarı-kırmızılılar 52. dakikada 2-1 öne geçti. 48. dakikada Yunus Akgün'ün ceza sahasında yerde kalması üzerine hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına gelen Mauro Icardi, ağları sarstı. İzlemek için tıklayın!

66. dakikada Kerem'in şık pasında Mertens gelişine vurdu ancak Uğurcan Çakır topu çelmeyi başardı. İzlemek için tıklayın!

74. dakikada Kerem'in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Icardi, çerçeveyi bulamadı. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray 80. dakikada şanssız bir an yaşadı. Fernando Muslera, Bakasetas'ın şutunda müthiş bir kurtarışa imza attıktan sonra sakatlık yaşadı. Sedyeyle oyundan çıkan Muslera, yerini Okan Kocuk'a bıraktı. İzlemek için tıklayın!

Sarı-kırmızılılar 90. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile çok tehlikeli geldi. Yıldız futbolcunun şutu direkte patladı. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray: 2 - Trabzonspor: 1

Stat: Nef

Hakemler: Halil Umut Meler, Cevdet Kömürcüoğlu, Ekrem Kan

Galatasaray: Muslera (Dk. 85 Okan Kocuk), Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Dubois, Torreira (Dk. 46 Berkan Kutlu), Oliveira (Dk. 90+5 Midtsjö), Barış Alper Yılmaz (Dk. 46 Yunus Akgün), Mertens (Dk. 90+1 Kaan Ayhan), Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Larsen (Dk. 70 Bartra), Hugo, Denswil, Eren Elmalı, Siopis (Dk. 69 Yusuf Yazıcı), Bakasetas (Dk. 80 Bardhi), Abdülkadir Ömür (Dk. 80 Umut Bozok), Trezeguet, Lahtimi (Dk. 46 Gbamin), Maxi Gomez

Goller: Dk. 1 Maxi Gomez (Trabzonspor), Dk. 18 Mertens, Dk. 53 Icardi (Penaltıdan) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 20 Eren Elmalı, Dk. 51 Trezeguet, Dk. 77 Gbamin (Trabzonspor), Dk. 20 Nelsson (Galatasaray)

 

SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN