GENİŞ ÖZET | Galatasaray 2-0 Rams Başakşehir

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray ile Rams Başakşehir karşı karşıya geldi. Rams Stadı'nda oynanan mücadeleyi Sarı Kırmızılı takım 2-0 kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Barış Alper Yılmaz ve 31. dakikada Dries Mertens kaydetti.

Bu sonuçla zirve yarışındaki Galatasaray puanını 66'ya yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Rams Başakşehir 33 puanda kaldı.

Öte yandan Sarı Kırmızılılar evinde bu sezon hiç kaybetmeyerek 13'de 13 yaptı.

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Rams Başakşehir sahasında Mondihome Kayserispor'u konuk edecek.

Maçtan dakikalar

25. dakikada Galatasaray öne geçti. Muslera'nın uzun gönderdiği top savunmadaki Ba'dan sekti. Pozisyonu takip eden Barış Alper Yılmaz, ceza sahasında Lucas Lima ile girdiği ikili mücadelede topu aldı. Altıpas önünde sırtı kaleye dönük kalan Barış Alper, sağından dönerek düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 30. dakikadasında rakip ceza sahasında sol çaprazda topla buluşan Kerem Demirbay, pasını içeri çevirdi. Mertens'in yakın mesafeden vuruşu ağlarla buluştu ancak yan hakemin bayrağı havada... İzlemek için tıklayın!

31. dakikada sarı-kırmızılılar farkı ikiye çıkardı. Başakşehir savunmasının çıkarken kaybettiği topu alan Barış Alper, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Kalabalık savunmanın müdahale ettiği meşin yuvarlak, yakınlardaki Mertens'in önünde kaldı. Belçikalı yıldızın şutunda kaleci Volkan ayaklarıyla topu uzaklaştırdı. Dönen topu ceza sahası ön çizgisi üzerinde sol çaprazda yeniden alan Mertens'in düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. İzlemek için tıklayın!

37. dakikada ev sahibi ekip net bir gol şansından yararlanamadı. Kerem Aktürkoğlu, sağ kanatta Dubois'dan kaptığı topla hızla ceza sahasına sokuldu. Bu oyuncunun yerden pasında top ceza sahası içi sol çaprazdaki Barış Alper'e geldi. Barış, açısı daha uygun olan Mertens'i gördü. Belçikalı futbolcunun uygun durumda altıpas gerisinden çıkardığı sert şutta kaleci Volkan Babacan son anda müdahale ederek önemli bir tehlikeyi savuşturdu. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 61. dakikasında Icardi'nin rakip ceza sahasında çalımlarının ardından top Barış'ın önünde kaldı, Barış'ın şutunda ise kaleci Volkan Babacan'ın çeldiği topu Rams Başakşehir savunması son anda kale çizgisinden uzaklaştırdı. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 66. dakikasında Rams Başakşehir'in bulduğu gol, VAR incelemesi sonucu ofsayt nedeniyle iptal oldu. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray: 2 - RAMS Başakşehir: 0

Stat: RAMS Park

Hakemler: Cihan Aydın, Kerem Ersoy, Cevdet Kömürcüoğlu

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Sanchez, Nelsson (Dk. 59 Tete), Berkan Kutlu, Torreira (Dk. 87 Eyüp Aydın), Kerem Demirbay (Dk. 87 Ndombele), Barış Alper Yılmaz, Mertens (Dk. 73 Vinicius), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 46 Zaha), Icardi

RAMS Başakşehir: Volkan Babacan, Lucas Lima, Ba, Opoku, Dubois (Dk. 86 Aleksic), De Souza (Dk. 69 Abeid), Deniz Türüç, Emirhan İlkhan, Kemen (Dk. 86 Mahmut Tekdemir), Figueiredo (Dk. 69 Davidson), Piatek (Dk. 69 Keny)

Goller: Dk. 25 Barış Alper Yılmaz, Dk. 31 Mertens (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 1 Mertens, Dk. 83 Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Dk. 36 De Souza, Dk. 90+2 Lucas Lima (RAMS Başakşehir)

 
TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN