ÖZET | Galatasaray 2-1 MKE Ankaragücü

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray evinde ağırladığı MKE Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti.

Karşılaşmaya iki takım da hızlı bir başlangıç yaparken, dakikalar 7'yi gösterdiğinde MKE Ankaragücü gol perdesini açtı.

Emre asisti yaptı, Taylan golü attı

Deplasman ekibinin sezon başında Galatasaray'dan kiraladığı iki ismin ortaklığında gerçekleşen golde Emre Kılınç'ın ortasına ceza sahasında harika bir vuruş yapan Taylan Antalyalı takımını 1-0 öne geçirdi. 

Aynı zamanda Taylan sarı-kırmızılı takıma attığı gol sonrasında sevinmedi.

Yenen gol sonrası reaksiyon gösteren Galatasaray'da Dries Mertens'in üzerinden fırsatlar yakalanırken, 16. dakika eşitliği de yakaladı.

Barış Alper seriye bağladı

Sağ kanattan Milot Rashica'nın ortasında Barış Alper Yılmaz kafa vuruşunu yaptı skoru 1-1 yaptı. Bu gol ile Barış üst üste ikinci Süper Lig maçında da gol atmış oldu.

Eşitliği yakalayan Galatasaray oyunu Ankaragücü'nün yarı sahasına yıkarken, 30. dakikada Dries Mertens'in asistinde Bafetimbi Gomis klas bir gole imza attı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Gomis de bu golle birlikte Spor Toto Süper Lig'deki gol sayısını 7'ye yükseltti.

İlk yarı 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlanırken, karşılaşmada ikinci yarıya iki takım da dengeli bir giriş yaptı.

Kerem Aktürkoğlu dalya dedi

Karşılaşmanın 71. dakikasında Bafetimbi Gomis'in yerine oyuna dahil olan Kerem Aktürkoğlu sarı-kırmızılı forma ile 100. maçında forma giyerek dalya dedi.

Galatasaray'da ikinci yarıda oyuna dahil olan bir diğer genç futbolcu Baran Aksaka, aynı zamanda Süper Lig'deki ilk maçına çıktı.

Dengeli geçen ikinci yarı sonrası maçta başka gol sesi çıkmazken, Galatasaray galibiyete uzanan taraf oldu ve puanını 36'ya yükselterek zirveyi Fenerbahçe'den geri aldı. MKE Ankaragücü ise 16 puanda kaldı.

Karşılaşmadan önemli anlar burada:

7. dakikada konuk takım öne geçti. Sağdan Zahid'in kullandığı kornerde Galatasaray savunmasının uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlak ceza sahası yayı gerisindeki Emre Kılınç'ta kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruş etkisiz giderken top altıpas gerisindeki Taylan Antalyalı'ya geldi. Kaleye sırtı dönük olan Taylan, kontrolünden sonra röveşata yaptı. Üst direğe çarpan top yerden sektikten sonra ağlarla buluştu: 0-1. İzlemek için tıklayın!

16. dakikada sarı-kırmızılılar beraberliği sağladı. Rashica'nın sağdan ortasında altıpas üzerinde uygun durumda kafa vuruşunu yapan Barış Alper Yılmaz, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1. İzlemek için tıklayın!

21. dakikada Rashica'nın soldan ortasında savunma arkasına sarkan Abdülkerim Bardakcı'nın uygun durumda kafayla vurduğu top yandan auta gitti. İzlemek için tıklayın!

30. dakikada Galatasaray öne geçti. Mertens'in pasıyla ceza sahası içinde sırtı kaleye dönükken buluşan Gomis, arkasındaki Mujakic ile bir süre mücadele etti. Fransız golcü, rakibine rağmen sol çaprazdan dönerek şutunu çekti. Kaleci Bahadır Han'ın müdahale ettiği top uzak direğe de çarparak ağlarla buluştu: 2-1. İzlemek için tıklayın!

40. dakikada Malcuit'nin sağdan ortasında penaltı noktası üzerindeki Zahid'in gelişine vurduğu topu kaleci Muslera son anda direk dibinde önledi. Ceza sahasına düşen meşin yuvarlak kornere gitti. İzlemek için tıklayın!

45. dakikada Berkan Kutlu'nun ceza sahası yayının solundan çektiği şutta meşin yuvarlak auta çıktı. İzlemek için tıklayın!

69. dakikada hızlı gelişen konuk takım atağında Malcuit sağdan hızla bindirdi. Bu oyuncunun ortaladığı top Galatasaray savunması ve kaleci Muslera'yı geçerek arka direkte uygun durumdaki Emre Kılınç'a geldi. Emre'nin kafayla vurduğu meşin yuvarlak geldiği taraftan auta çıktı. İzlemek için tıklayın!

87. dakikada Yunus Akgün'ün pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, kaleciyle karşı karşıya vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak Bahadır Han'dan döndü. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray: 2 - MKE Ankaragücü: 1

Stat: Nef

Hakemler: Zorbay Küçük, Kerem Ersoy, Abdullah Bora Özkara

Galatasaray: Muslera, Dubois, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Van Aanholt, Midtsjö (Dk. 90+5 Seferovic), Berkan Kutlu, Rashica (Dk. 83 Yunus Akgün), Mertens (Dk. 83 Yusuf Demir), Barış Alper Yılmaz (Dk. 90+4 Baran Aksaka), Gomis (Dk. 71 Kerem Aktürkoğlu)

MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Malcuit (Dk. 75 Oğuz Ceylan), Radakovic, Mujakic, Marlon, Diack, Taylan Antalyalı (Dk. 80 Pedrinho) , Zahid (Dk. 81 Pepe), Emre Kılınç, Chatzigiovanis (Dk. 58 Beridze), Sowe (Dk. 80 Macheda)

Goller: Dk. 7 Taylan Antalyalı (MKE Ankaragücü), Dk. 16 Barış Alper Yılmaz, Dk. 30 Gomis (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 50 Zahid, Dk. 77 Diack, Dk. 90+6 Yasin Güreler (Yedek kulübesinde) (MKE Ankaragücü), Dk. 71 Midtsjö, Dk. 72 Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)



-reklam01-
SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN