ÖZET | Galatasaray 1-1 M. Başakşehir

Video yükleniyor...

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında konuk ettiği Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-kırmızılıların golünü Mostafa Mohamed, Başakşehir'in golünü ise Stefano Okaka kaydetti.

Galibiyet hasreti 6 maça çıkan Galatasaray, haftayı 24 puanla, lider Trabzonspor'un 18 puan gerisinde tamamladı.

9 maçtır kaybetmeyerek çıkışını sürdüren Medipol Başakşehir ise puanını 29 yaptı ve haftayı 3. sırada bitirmeyi garantiledi.

Önemli anlar

Medipol Başakşehir 20. dakikada müthiş bir golle öne geçti. Hasan Ali'nin pasında topu kontrol eden Stefano Okaka, röveşatayla takımını 1-0 öne geçirdi. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray 32. dakikada Mbaye Diagne ile tehlikeli geldi. Muhammed'in kısa düşen pasını Morutan Diagne ile buluşturdu. Diagne'nin vuruşu kaleci Muhammed'de kaldı. İzlemek için tıklayın!

Sarı-kırmızılılar 41. dakikada Diagne ile bir kez daha gole yaklaştı. Kerem'in derinlemesine pasında kaleciyle karşı karşıya kalan tecrübeli forvet, kaleyi bulamadı. İzlemek için tıklayın!

66. dakikada Galatasaray 4 oyuncu değişikliği yaptı. Mbaye Diagne, Patrick van Aanholt, DeAndre Yedilin ve Sofiane Feghouli çıktı. Mostafa Mohamed, Ömer Bayram, Oğulcan Çağlayan ve Halil Dervişoğlu oyuna girdi.

Oyundan çıkmadan önce sakatlanan Mbaye Diagne, sağlık görevlilerinin yardımıyla doğrudan soyunma odasının yolunu tuttu! İzlemek için tıklayın!

Galatasaray'ın beraberlik golü Mostafa Mohamed'den geldi. Cicaldau'nun kullandığı köşe vuruşunda çok iyi yükselen Mostafa, skoru 1-1'e getirdi ve sevincini taraftarlarla paylaştı. İzlemek için tıklayın!

Medipol Başakşehir'de Duarte, uzatma dakikalarındaki itirazları sebebiyle ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İzlemek için tıklayın! 

Terim'den 3, Belözoğlu'ndan tek değişiklik

Sarı-kırmızılı takımın, Süper Lig'de geçen hafta deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile oynadığı maçta sakatlık geçiren kaleci Fernando Muslera ve savunma oyuncusu Christian Luyindama kadroda yer almazken, Taylan Antalyalı ise yedeğe çekildi.

Medipol Başakşehir karşılaşmasında bu futbolcuların yerlerine İsmail Çipe, sakatlığı geçen Marcao Teixeira ile Olimpiu Morutan forma giydi.

Galatasaray maça İsmail Çipe, DeAndre Yedlin, Marcao, Victor Nelsson, Patrick van Aanholt, Berkan Kutlu, Olimpiu Morutan, Sofiane Feghouli, Alexandru Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Mbaye Diagne ile çıktı.

Turuncu-lacivertli takımda teknik direktör Emre Belözoğlu, geçen hafta Kasımpaşa ile oynadıkları maçta ilk 11'de görev alan Deniz Türüç'ü yedeğe çekerken, Galatasaray karşısında bu futbolcunun yerine Tolga Ciğerci'ye formayı verdi.

Medipol Başakşehir, Galatasaray maçına Muhammed Şengezer, Ömer Ali Şahiner, Duarte, Youssuf Ndayishimiye, Hasan Ali Kaldırım, Mahmut Tekdemir, Berkay Özcan, Edin Visca, Tolga Ciğerci, Nacer Chadli ve Stefano Okaka 11'i ile başladı.

Taraftarlardan TFF'ye tepki

Galatasaraylı taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve hakemleri protesto etti.

Karşılaşmada Galatasaraylı futbolcular, Stefano Okaka'nın attığı gol öncesinde Marcao'ya faul yaptığını savunarak hakeme itirazda bulundu.

Sarı-kırmızılı taraftarlar bu sırada TFF ve hakemler aleyhine tezahüratta bulunurken, kulüp yönetimine de "Yönetim uyuma, takımına sahip çık." şeklinde çağrı yaptı

Belözoğlu yenilmiyor

Karşılaşmadan beraberlikle ayrılan Medipol Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde yoluna namağlup devam ediyor.

Turuncu-lacivertli ekip, genç teknik adam yönetiminde Süper Lig'de çıktığı 9 maçta 7 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, mağlubiyet yaşamadı.

Medipol Başakşehir, Belözoğlu idaresindeki bu maçlarda 23 puan elde etti.

Galatasaray: 1 - Medipol Başakşehir: 1

Stat: Nef

Hakemler: Zorbay Küçük, Ali Saygın Ögel, Candaş Elbil

Galatasaray: İsmail Çipe, Yedlin (Dk. 65 Oğulcan Çağlayan), Nelsson, Marcao, Van Aanholt (Dk. 65 Ömer Bayram), Berkan Kutlu, Cicaldau, Feghouli (Dk. 66 Halil Dervişoğlu), Morutan, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 84 Babel), Diagne (Dk. 65 Mustafa Muhammed)

Medipol Başakşehir: Muhammed Şengezer, Ömer Ali Şahiner (Dk. 52 Caicara), Duarte, Ndayishimiye, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 78 Lima), Tolga Ciğerci (Dk. 78 Aleksic), Visca (Dk. 90+7 Epureanu), Mahmut Tekdemir, Berkay Özcan, Chadli (Dk. 52 Gulbrandsen), Okaka

Goller: Dk. 20 Okaka (Medipol Başakşehir), Dk. 88 Mustafa Muhammed (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 90+4 Duarte (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 21 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 23 Marcao, Dk. 30 Yedlin, Dk. 90+6 Cicaldau, Dk. 90+6 Babel (Galatasaray), Dk. 35 Chadli, Dk. 87 Ndayishimiye, Dk. 90+1 Gulbrandsen, Dk. 90+9 Muhammed Şengezer (Medipol Başakşehir)