ÖZET | Galatasaray 1-0 Kasımpaşa

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray evinde Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup etti.

Hakem Atilla Karaoğlan'ın düdüğüyle Nef Stadı'nda başlayan karşılaşmanın ilk çeyreği dengeli bir şekilde geçerken iki takım da oyunu orta sahada geçirdi.

Mata oyuna devam edemedi

Dakikalar 22'yi gösterdiğinde karşılaşmaya ilk 11'de başlayan İspanyol oyuncu Juan Mata sakatlanarak yerini Milot Rashica'ya bıraktı. 

Maçta ilk devrenin sonuna ilerledikçe baskısını arttıran ev sahibi ekibi Galatasaray golcü oyuncusu Mauro Icardi ile üst üste gole pozisyonlarına girerken, Kasımpaşa'nın Gaziantep FK'dan transfer ettiği kaleci Günay Güvenç'i geçemedi. 

İlk yarı 0-0 eşitlikle geçerken, Okan Buruk ikinci yarıya değişiklikle başladı ve ara transferde 15 milyon Euro'ya Roma'dan kadroya katılan Nicolo Zaniolo'yu Yunus Akgün'ün yerine oyuna aldı.

Zaniolo'dan ilk maçında ilk gol

Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıkan Zaniolo oyuna hareket katarken sadece 12 dakika sonra sarı-kırmızılı forma ile golle tanıştı. Hızlı çıkan ev sahibi ekipte oyuna sonradan giren diğer bir isim Rashica'nın asistinde Zaniolo sol ayağıyla şık bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi.

75. dakikada Galatasaray'da sarı kart gören Victor Nelsson gelecek hafta oynanacak olan Arabam.com Konyaspor maçında cezalı duruma düştü.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Kasımpaşa geri dönüş için kontra ataklarla pozisyon arasa da Galatasaray defansını geçemedi ve Galatasaray galibiyete uzanan taraf oldu.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray, Süper Lig'de üst üste 14. maçını da kazanarak 1959-60 sezonunda Beşiktaş'a ait olan rekoru kırdı ve puanını 60'a yükseltti. Kasımpaşa ise 25 puanda kaldı.

Karşılaşmadan önemli anlar burada!

33. dakikada Torreira'nın ceza yayı önünden çektiği sert şutta, kaleci Günay Güvenç son anda topu yandan kornere çeldi. İzlemek için tıklayın!

40. dakikada Hajradinovic'in sağ taraftan kullandığı serbest atışta top savunmadan döndü. Meşin yuvarlağı kontrol ederek ceza sahasına giren Hajradinovic'in ikinci vuruşunda ise kaleci Muslera topa sahip oldu. İzlemek için tıklayın!

45. dakikada Boey'in sağdan yaptığı ortada ceza sahasında topla buluşan Torreira'nın kötü vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.
İzlemek için tıklayın!

57. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Rashica'nın pasıyla ceza sahasında kaleci Günay Güvenç ile karşı karşıya kalan Zaniolo, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray: 1 - Kasımpaşa: 0

Stat: Nef

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Kerem Ersoy

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Adekugbe, Torreira (Dk. 72 Berkan Kutlu), Oliveira, Yunus Akgün (Dk. 46 Zaniolo), Mata (Dk. 22 Rashica), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 71 Barış Alper Yılmaz), Icardi (Dk. 90 Gomis)

Kasımpaşa: Günay Güvenç, Fabiano, Donk, Djilobodji, Yasin Özcan (Dk. 73 Hadergjonaj), Tirpan (Dk. 82 Aytaç Kara), Hajradinovic, Malsa (Dk. 73 Ali Gholizadeh), Mounir (Dk. 90+2 Ahmet Engin), Fall, Koita (Dk. 82 Ali Sühan Demirel)

Gol: Dk. 57 Zaniolo (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 44 Malsa, Dk. 50 Tirpan (Kasımpaşa), Dk. 47 Torreira, Dk. 75 Nelsson, Dk. 90+4 Zaniolo (Galatasaray)

SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN