ÖZET | Galatasaray 2-0 FTA Antalyaspor

Video yükleniyor...

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 19. ve ilk yarının son haftasında FTA Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri Sofiane Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

7 maçlık galibiyet hasreti sona eren Galatasaray, puanını 27'ye çıkardı.

Süper Lig'deki son 3 maçında da kazanamayan FTA Antalyaspor ise 22 puanda kaldı.

Kerem Aktürkoğlu şov yaptı

FTA Antalyaspor'a karşı 1 gol ve 1 asist üreten Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray'ın galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.

Öte yandan genç isim, 78. dakikada sarı kart gördü ve 20. dakikadaki GZT Giresunspor maçında cezalı duruma düştü. Sarı-kırmızılılarda gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen bir diğer isim Marcao oldu.

Önemli anlar

Galatasaray karşılaşmaya etkili başlayan taraf oldu. 8. dakikada Oğulcan'ın ortasında Mostafa Mohamed kafa vuruşunu yaptı ancak Boffin parmaklarının ucuyla topu çıkardı. İzlemek için tıklayın!

Sarı-kırmızılıları öne geçiren gol, 45+1'de geldi. Kerem Aktürkoğlu'nun pasında soldan ceza sahasına giren Feghouli, düzgün bir vuruşla skoru 1-0'a getirdi. İzlemek için tıklayın!

FTA Antalyaspor ikinci yarının başında beraberliğe çok yaklaştı. 50. dakikada Güray'ın kullandığı köşe vuruşuna gelişine vuran Doğukan, direğe takıldı. İzlemek için tıklayın!

52. dakikada sahneye Kerem Aktürkoğlu çıktı. Genç yıldız, ceza sahası dışından muhteşem bir vuruşla Boffin'i avladı ve takımı adına farkı 2'ye çıkardı. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray 58. dakikada Feghouli ile bir kez daha etkili geldi. Halil'in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan tecrübeli yıldız, uzak direğe vurdu ancak isabeti sağlayamadı. İzlemek için tıklayın!

FTA Antalyaspor'da Haji Wrright, rakibinden sıyrıldı ve topu ağlara gönderdi ancak bu pozisyon gol değeri kazanmadı. Hakem, Wright'ın topu eliyle kontrol ettiğini işaret etti.

Galatasaray'dan 4 değişiklik

Sarı-kırmızılı takımın geçen hafta deplasmanda Adana Demirspor'a 2-0 yenildiği maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Taylan Antalyalı ve Alexandru Cicaldau müsabakanın kadrosunda yer almadı. Adana Demirspor maçına ilk 11'de başlayan Ömer Bayram ve Olimpiu Morutan da yedeğe çekildi.

Galatasaray teknik heyeti, Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında bu futbolcuların yerlerine Patrick van Aanholt, Aytaç Kara, Sofiane Feghouli ve Halil Dervişoğlu'nu görevlendirdi.

Sarı-kırmızılı ekip maça İsmail Çipe, Oğulcan Çağlayan, Victor Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan Kutlu, Aytaç Kara, Feghouli, Halil Dervişoğlu, Kerem Aktürkoğlu ve Mostafa Mohamed ile başladı.

Terim'in cezası bitiyor

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, cezası nedeniyle Fraport TAV Antalyaspor maçında da görev alamayarak cezasını tamamladı. Tecrübeli teknik adam, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Altay, Demir Grup Sivasspor, Medipol Başakşehir ve Adana Demirspor maçlarında da takımını yalnız bırakmıştı.

Galatasaray: 2 - Fraport TAV Antalyaspor: 0

Stat: Nef

Hakemler: Ali Şansalan, Volkan Ahmet Narinç, Samet Çavuş

Galatasaray: İsmail Çipe, Oğulcan Çağlayan, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan Kutlu (Dk. 90+3 Atalay Babacan), Aytaç Kara (Dk. 86 Alpaslan Öztürk), Feghouli (Dk. 74 Emre Kılınç), Halil Dervişoğlu (Dk. 74 Morutan), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 86 Barış Alper Yılmaz), Mustafa Muhammed

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Veysel Sarı (Dk. 64 Crivelli), Naldo, Kudriashov, Floranus (Dk. 81 Milosevic), Fredy, Bünyamin Balcı, Güray Vural, Amilton (Dk. 64 Ghacha), Doğukan Sinik (Dk. 72 Gökdeniz Bayrakdar), Mukairu (Dk. 64 Wright)

Goller: Dk. 45+1 Feghouli, Dk. 52 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 21 Naldo, Dk. 55 Veysel Sarı, Dk. 84 Milosevic (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 28 Aytaç Kara, Dk. 50 Marcao, Dk. 78 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 90+5 Oğulcan Çağlayan (Galatasaray)