ÖZET | Galatasaray 4-2 Çaykur Rizespor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftası nefes kesen bir karşılaşmaya sahne oldu. Galatasaray 2 kez geriye düştüğü maçta sahasında Çaykur Rizespor'u 4-2 mağlup etti. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Patrick Van Aanholt (2), Ryan Babel (P) ve Bafetimbi Gomis kaydetti. Karadeniz ekibinin gollerinde ise Gedson Fernandes ve Tyler Boyd'un imzası vardı.

Ligde üst üste 2. galibiyetini alan sarı-kırmızılılar, puanını 35'e çıkardı ve 12. sıraya yükseldi.

Galibiyet hasreti 5 maça çıkan Rizespor ise haftayı 23 puanla 19. sırada bitirdi.

Önemli anlar

Sarı-kırmızılılar 2. dakikada gole çok yaklaştı. Mostafa Mohamed'in pasında net bir gol şansı yakalayan Emre Kılınç, çerçeveyi bulamadı. 
İzlemek için tıklayın!

5. dakikada taç çizgisine yakın bir noktada topu alan Mostafa Mohamed, meşin yuvarlağı ceza sahasına gönderdi. Kaleye yönelen top, üst direkten döndü. 
İzlemek için tıklayın!

Çaykur Rizespor 8. dakikada öne geçti. Gedson Fernandes dar açıdan kullandığı serbest vuruşta müthiş bir gole imza attı. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 40. dakikasında Galatasaray'ın beraberlik golü geldi. Patrick Van Aanholt ceza sahası dışından şık bir plase gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi. İzlemek için tıklayın!

49. dakikada Çaykur Rizespor bir kez daha jeneriklik bir golle öne geçti. Pohjanpalo'nun indirdiği topa gelişine mükemmel vuran Boyd, kaleci Pena'yı mağlup etti. İzlemek için tıklayın!

61. dakikada Bafetimbi Gomis, kaleci Tarık'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ümit Öztürk, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Bafetimbi Gomis, Tarık'ı geçemedi. İzlemek için tıklayın!

Sarı-kırmızılılar 69. dakikada bir kez daha penaltı kazandı. Kerem Aktürkoğlu, son çizgi üzerinde yerde kaldı. VAR'dan gelen uyarının ardından hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını işaret etti. Penaltıyı kullanan Ryan Babel, skora dengeyi getirdi.
İzlemek için tıklayın!

87. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Sol kanatta topu alan Kerem Aktürkoğlu, pasını ceza sahası gerisindeki Van Aanholt'a verdi. Bu oyuncu topu ceza sahasındaki Berkan'a aktardıktan sonra koşusuna devam etti. Seri bir şekilde tek paslarla top Berkan'dan, Feghouli'ye Feghouli'den de koşusunu sürdüren Van Aanholt'a geldi. Altıpasta kaleciyle karşı karşıya kalan Hollandalı oyuncu, plaseyle meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. İzlemek için tıklayın!

90+3'te Rizespor 10 kişi kaldı. Baiano topsuz alanda Nelsson'a yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı kartı ve ardından kırmızı kartı gördü. İzlemek için tıklayın!

Maçın skorunu Bafetimbi Gomis belirledi. Feghouli'nin şık dokunuşuyla savunmanın arkasına sarkan Gomis, kaleci Tarık'ı da geçti ve topu ağlara gönderdi. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray: 4 - Çaykur Rizespor: 2

Stat: Nef

Hakemler: Ümit Öztürk, Erdinç Sezertam, Osman Gökhan Bilir

Galatasaray: Pena, Elabdellaoui, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç (Dk. 57 Babel), Cicaldau (Dk. 79 Feghouli), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 90 Barış Alper Yılmaz), Mustafa Muhammed (Dk. 57 Gomis)

Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Baiano, Holmen, Ponck, Eren Albayrak, Phiri (Dk. 65 Dabo), Fernandes, Yusuf Sarı (Dk. 74 Deniz Hümmet), Boldrin (Dk. 84 Mendes), Boyd (Dk. 84 Bolasie), Pohjanpalo (Dk. 66 Cisse)

Goller: Dk. 8 Fernandes, Dk. 49 Boyd (Çaykur Rizespor), Dk. 40 ve 87 Van Aanholt, Dk. 70 Babel (Penaltıdan), Dk. 90+8 Gomis (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 90+2 Baiano (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 9 Ponck, Dk. 43 Holmen, Dk. 63 Boldrin (Çaykur Rizespor), Dk. 19 Elabdellaoui, Dk. 24 Emre Kılınç, Dk. 37 Mustafa Muhammed, Dk. 83 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 90+1 Taylan Antalyalı, Dk. 90+4 Pena (Galatasaray)