GENİŞ ÖZET | Galatasaray 4-0 Atakaş Hatayspor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray ile Atakaş Hatayspor karşı karşıya geldi. Mücadele 4-0'lık Galatasaray galibiyeti ile tamamlandı. 

Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Kerem Aktürkoğlu, 45+4. ve 45+6. dakikalarda Juan Mata ve 77. dakikada Bafetimbi Gomis kaydetti. 

Kasımpaşa'dan sonra Atakaş Hatayspor

Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa'nın ardından Kerem Aktürkoğlu'nun Spor Toto Süper Lig kariyerinde forma giydiği üç sezonda da gol atmayı başardığı ikinci takım oldu.

Mata'dan beş yıl sonra duble!

Galatasaray bu sezon bir Spor Toto Süper Lig maçının ilk yarısının duraklama dakikalarında iki gol atan ilk takım olurken; bu gollerin sahibi Juan Mata, Aralık 2017'den (Manchester United vs Leicester) bu yana ilk kez bir karşılaşmada duble yaptı.

Buruk'tan tarihi performans

Okan Buruk, Galatasaray'ın başında Spor Toto Süper Lig'de 8'den fazla maçlık galibiyet serisi elde eden dördüncü teknik direktör oldu! 

Bu sonuçla Galatasaray puanını 42'ye yükseltti ve Spor Toto Süper Lig'deki liderliğini korudu. Atakaş Hatayspor ise 17 puanda kaldı.

SPOR TOTO SÜPER LİG'DE OLUŞAN PUAN DURUMUNU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Önemli Anlar

9. dakikada sarı-kırmızılılar öne geçti. Abdülkerim'in uzun gönderdiği topu ceza sahası yayı içindeki Recep Burak uzaklaştırmak istedi ancak meşin yuvarlak ceza sahası içi sol çaprazdaki Kerem'de kaldı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı karşı karşıya kaldığı kaleci Erce'nin üzerinden ağlara gönderdi. İzlemek için tıklayın!

18. dakikada Kamil Ahmet'in derinlemesine pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan El Kaabi'nin karşı karşıya vuruşunda, kaleci Muslera ayaklarıyla meşin yuvarlağı kornere çeldi.
İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın 28. dakikasında Kerem Aktürkoğlu ile gelişen Galatasaray atağını Atakaş Hatayspor savunmasında Ognjen Vranjes kritik bir hamle yaparak uzaklaştırdı.
İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 37. dakikasında etkili gelişen Galatasaray atağında Victor Nelsson rövaşata ile topu içeriye çevirdi. Topla buluşan Abdülkerim Bardakcı vuruşunu yaptı ancak top dışarı gitti.
İzlemek için tıklayın!

45+4. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Icardi'nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Dubois'in bekletmeden ortaladığı topa altıpas içindeki Mata uygun durumda kafayla vurdu ve fileleri havalandırdı. İzlemek için tıklayın!

45+6. dakikada ev sahibi ekip bir gol daha buldu. Hatayspor savunmasının hatasında topu kapan Icardi'nin ceza sahası yayı gerisinden şutunda, top kaleci Erce'den döndü. Pozisyonu takip eden Mata, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın 77. dakikasında sahaya çıkan Bafetimbi Gomis, takımının 4. golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray: 4 - Atakaş Hatayspor: 0

Stat: Nef

Hakemler: Kadir Sağlam, Murat Altan, Ogün Kamacı

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Dubois, Torreira (Dk. 87 Midtsjö), Oliveira (Dk. 71 Rashica), Barış Alper Yılmaz (Dk. 70 Yunus Akgün), Mata (Dk. 71 Berkan Kutlu), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 71 Gomis), Icardi

Atakaş Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Vranjes, Recep Burak Yılmaz, Adekugbe, Boudjemaa (Dk. 64 Musa Çağıran), Aabid (Dk. 63 Kaan Kanak), El Kaabi (Dk. 80 Atsu), Ribeiro (Dk. 79 Onur Ergün), Lobjanidze (Dk. 89 Sadık Baş), Bertuğ Yıldırım

Goller: Dk. 9 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 45+4 ve 45+6 Mata, Dk. 77 Gomis (Galatasaray)

 
SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN