“Futbol tehdit altında“

“Futbol tehdit altında“

UEFA Başkanı Michel Platini, Avrupa'nın üye 53 ülke futbol federasyonuna bir mektup yazarak, futbolda şiddetin azaltılması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Bu yılın ocak ayında UEFA başkanlığına seçilen ve geçen hafta Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki yönetici ve güvenlik yetkilileriyle görüşen Platini, futbolun ciddi tehdit altında olduğunu söyledi. Ülke federasyonlarına uyarılarda bulunan Fransız başkan, ''Oyunumuz ciddi tehdit altında. Sahada, tribünde ve stat dışında yaşanan şiddet olayları futbolumuzu zehirliyor'' dedi. Platini mektubunda herhangi bir olayı örnek göstermezken, şiddetin Avrupa'nın tüm ülkelerinde yaygınlaştığını belirterek, üye federasyonların şiddete karşı sıfır tolerans politikası takip etmelerini istedi.

Bazı oyuncu ve yöneticilerin yaptığı davranışların futbola utanç verdiğini yazan Platini, bu tür davranışların acilen son bulması gerektiğini ifade etti.

Fransa'da yaşanan kavgada 1 taraftarın ölmesi, İtalya Serie A maçının ardından bir polisin hayatını kaybetmesi ve son olarak Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Inter ile Valencialı oyuncular arasında saha içinde yaşanan kavga Avrupa'da gündeme damgasını vurmuştu.