ÖZET | FTA Antalyaspor 2-1 Trabzonspor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Trabzonspor, deplasmanda FTA Antalyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Antalyaspor'a galibiyeti getiren golleri Fredy ve Dorukhan Toköz (k.k) atarken, Trabzonspor'un tek golü Cornelius'tan geldi.

8 maçlık galibiyet ve 27 maçlık yenilmezlik serisi sona eren bordo-mavililer, haftayı 39 puanla tamamladı.

9 maç sonra Trabzonspor'u ilk kez mağlup eden FTA Antalyaspor ise puanını 21'e çıkardı.

Önemli anlar

Trabzonspor 23. dakikada gole çok yaklaştı. Hamsik'in pasında gol şansı yakalayan Nwakaeme, şutunu çekti. Kaleciyi geçen top ağlara gidiyordu ancak Güray gole izin vermedi. Nwakaeme bu pozisyonda sakatlanarak yerini Yusuf Sarı'ya bıraktı. İzlemek için tıklayın!

Bordo-mavililer, 24. dakikada öne geçti. Hamsik'in kullandığı köşe vuruşunda Vitor Hugo kafayı vurdu ancak Boffin gole izin vermedi. Seken topu önünde bulan Cornelius, skoru 1-0'a taşıyan golü attı. İzlemek için tıklayın!

Antalyaspor 26. dakikada çok tehlikeli geldi. Trabzonspor kalesinde yaşanan karambolde önce Vitor Hugo, sonra da Uğurcan Çakır dikkatliydi. İzlemek için tıklayın!

Ev sahibi, 33. dakikada penaltı kazandı. akem Zorbay Küçük, Doğukan Sinik'in şutunda Edgar'ın ceza sahasında topa elle müdahale ettiğine karar vererek penaltı noktasını işaret etti. Penaltı atışında topun başına geçen Fredy, skoru 1-1'e getirdi. İzlemek için tıklayın!

60. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Mukairu kafayı vurdu ancak Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

FTA Antalyaspor 73. dakikada 2-1 öne geçti. Güray Vural'ın kale ağzına çevirdiği topa ters bir vuruş yapan Dorukhan, kendi ağlarını havalandırdı. İzlemek için tıklayın!

Avcı'dan 3 değişiklik

Antalya Stadı'nda yapılan maça bordo-mavili takım Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Edgar Ie, Vitor Hugo, Bruno Peres, Marek Hamsik, Berat Özdemir, Jorge Djaniny, Anastasios Bakasetas, Anthony Nwakaeme, Andreas Cornelius 11'i ile başladı. Teknik direktör Abdullah Avcı, ligin 15. haftasında 2-0 kazandıkları Adana Demirspor müsabakasında ilk 11'de görevlendirdiği Siopis ile Abdülkadir Ömür, Denswil'i yedeğe çekti. Bu oyuncuların yerine Bakasetas, Djaniny, Peres'i oynattı.

Fraport TAV Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, son oynanan Kasımpaşa müsabakasının 11'ine göre 1'i zorunlu 3 değişiklik yaptı. Kırmızı-beyazlı takım, Trabzonspor müsabakasına Ruud Boffin, Fedor Kudriashov, Naldo, Veysel Sarı, Güray Vural, Fredy, Adrea Poli, Bünyamin Balcı, Doğukan Sinik, Houssam Ghacha, Paul Mukairu ilk 11'i ile başladı.

Akdeniz temsilcisinin yedek kulübesinde Doğukan Özkan, Sherel Floranus, Bahadır Öztürk, Eren Albayrak, Nuri Şahin, Haji wright, Deni Milosevic, Ersin Zehir, Erkan Eyibil, Gökdeniz Bayrakdar oturdu.

27 maçlık seri sona erdi

Trabzonspor'un Fraport TAV Antalyaspor yenilgisiyle ligde 27 maçlık yenilmezlik serisi de sona ermiş oldu.

Bordo-mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde geçen sezonun 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a sahasında 3-1 mağlup olduktan sonra oynadığı 27 maçta mağlup olmayıp, bu karşılaşmalarda 16 galibiyet, 11 beraberlik elde etmişti.

Son deplasman yenilgisini geçen sezon ligin 6. haftasında 25 Ekim 2020 tarihinde İstanbul'da oynanan Fenerbahçe maçında 3-1'lik sonuçla yaşayan bordo-mavililer, o günden bu yana dış sahada kaybetmemişti.