Fred: "Türkiye'den başka teklifler vardı ama..."

Video yükleniyor...

Fenerbahçe'de Manchester United'dan transfer edilen Fred açıklamalarda bulundu.

Yeni sezon öncesinde Fenerbahçe'ye transfer olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Fred transfer sürecinde birçok teklif olduğunu belirtirken, transfer sürecini böyle anlattı.

"Türkiye'den başka kulüplerden ve İngiltere'den de ilgi vardı. Ancak Fenerbahçe, bana fikirlerini ve projelerini anlatınca buraya gelmek istedim. Taraftarlar da bu kararımı etkiledi, bu tercihten dolayı çok mutluyum."

Yönetime de uğraşları için teşekkürlerini ileten Fred, "Bu büyük kulüpte olduğum için çok mutluyum. Buraya gelmem için büyük çaba sarf eden başkanımız ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Çok büyük bir kulüp burası. Güzel bir ülkedeyim. Her şey iyi gidiyor. Kendimi iyi hissediyorum. Herkes beni en iyi şekilde karşıladılar. İlk izlenimlerim çok güzel. Umarım üzerine koyarak devam ederim." ifadelerini kullandı.

"Alex, Carlos, Deivid gibi isimler tarihe geçtiler"

Her kulvarda başarıyı hedeflediklerini belirten Brezilyalı yıldız, "Fenerbahçe, yarıştığı her kulvarda başarıyı hedefler. Alex, Roberto Carlos, Deivid gibi isimler bu kulüpte oynadılar ve isimlerini tarihe yazdılar. Ben de burada önemli bir oyuncu olmak ve kupalar kazanmak istiyorum." sözlerini söyledi.

Samsunspor'a attığı gol hakkında da konuşan "Samsunspor'a atmış olduğum gol iptal edildi ama güzel bir gol oldu. O gol sayılsaydı benim için harika bir başlangıç olurdu. Ancak, önemli olan benim gol atmam değil o maçtan galip ayrılmış olmamız."dedi.

"Gol atarsam 'samba' çalsın isterim"

Ben gol atarsam 'Samba' çalsın isterim ama benim için önemli olan şey, çalan müzik değil takımın kazanması. Uzun yıllardır Fenerbahçe şampiyon olamıyor, bunun öneminin farkındayız. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu hepimiz için çok önemli. Biz doğru yoldayız. Birlik içinde yola devam ediyoruz. Umarım bizim için iyi bir sezon olur."

Livakovic'in transferi ve Altay'ın takımdan ayrılışı hakkında da konuşan Fred, "Livakovic çok iyi bir kaleci. Takımımıza yardım etmeye geldi. Hepimiz takıma sağlamak için çalışıyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu takım tarih yazabilecek kapasitede. Altay giderken kendisine iyi şanslar diledim. Büyük bir takıma gidiyor. Yaşayabileceği bazı semt önerilerinde bulundum. Çok fazla yağmur yağdığını söyledim. Altay, Manchester United'da çok mutlu olacak."