Zidane eski kulübüne dönmeye hazırlanıyor

Zidane eski kulübüne dönmeye hazırlanıyor
Son olarak İspanya La Liga devi Real Madrid'i çalıştıran ve 2021 yazından bu yana boşta olan Zinedine Zidane için flaş bir iddia ortaya atıldı. 

Calciomercato'da yer alan habere göre Juventus, uzun soluklu ve başarı getirecek bir proje geliştirmeyi hedeflerken, bu yapılanmada ise takımın başında Zinedine Zidane'ı görmek istiyor. 

Tek engel Allegri

Fransız çalıştırıcıya yakın kaynakların aktardığı bilgilerde Zidane'ın gönlünde yatan takımın da Juventus olduğu belirtilirken, iki tarafın kavuşmasının önündeki engelin ise Massimiliano Allegri olduğu ifade edildi. 

2025 yazına kadar siyah beyazlı kulüple sözleşmesi bulunan ve yüksek bir ayrılık tazminatı bulunan Allegri'nin takımdan ayrılmaya sıcak bakmadığı ifade edilirken, RMC Sports ise Juventus'un Allegri ile yolları ayırmak adına yaklaşık 20 milyon Euro'ya mal olacak veda ücretini ödemeye hazır olduğunu belirtti. 

Futbolcu olarak da formasını giydi 

Futbolculuk kariyerine Cannes altyapısında başlayan ve Bordeaux'ya transfer olan Zidane, sonrasında Juventus'a, oradan da Real Madrid'e transfer olmuş ve kariyerini İspanyol ekibinde sonlandırmıştı. 

5 yıl formasını giydiği Juventus ile 212 karşılaşmaya çıkan Zizou, 31 gol ve 49 asistlik katkı sağlamıştı. Siyah beyazlı forma ile iki kez dünyada yılın futbolcusu seçilen Zidane, 2 de İtalya Serie A şampiyonluğu kazanmıştı. 

Zidane, iki dönem Real Madrid'i çalıştırırken, ilk döneminde 149 maçta 2.30 puan ortalaması tutturmuştu. Fransız teknik direktör ikinci döneminde ise 114 maçta 2.04 puan ortalaması yakalamıştı. 

Kupa avcısı

Futbolculuk kariyeri gibi teknik direktörlük kariyeri de ihtişamlı olan 50 yaşındaki isim, Real Madrid ile 3 Şampiyonlar 
Ligi, 2 La Liga, 2 UEFA Süper Kupası, 2 İspanya Süper Kupası, 2 FIFA Kulüpler Kupası kazanma başarısı gösterdi.

beinsports.com.tr / Dış Haberler