Fikret Orman'dan net transfer açıklaması

Video yükleniyor...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, hiçbir futbolcuyu satmak için almadıklarını söyledi.

Vodafone Park'ta yeni transferler Enzo Roco, Umut Nayir, Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın için düzenlenen imza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Orman, Avrupa'nın en büyük kulüplerine futbolcu sattıklarını belirterek, "Bize gelen oyuncular Avrupa'ya gidiyor. Beşiktaş bir vitrin kulübü, hepsi de vitrin olabiliyor. Dünya üzerinde de izleniyorlar, değerleri artıyor." dedi.

Takımda son dönemde giden oyuncuların çokluğuna değinen Orman, şunları söyledi:

"Hiçbir futbolcuyu satmak için almıyoruz. Başarı kriterimiz şampiyon olmak. Yönetim olarak şu kadar kar ettiğimizde taraftarlar 'bravo' demiyor. Taraftarlar, şampiyon olduğumuzda, Avrupa'da başarı aldığımızda olumlu bakıyor. Bütün icraatımız bunun üzerinedir. Oyuncuların alıcısı çıkıyor, gitmek istiyorlar. Bazı oyuncularımız var, 'git' diyoruz gitmiyor. Bir teklif de yok. Bazı oyuncular ise gitmek istiyor. Vida, bir o kulübe gitti bir bu kulübe gitti. Yazılanların hiçbiri bize intikal etmedi. Pepe'yi bir sene oynasın diye almadık. Beşiktaş'ta futbol kariyerini bitirsin, katkı sağlasın diye aldık." 

Tolga Zengin'e güvenoyu
İspanyol kaleci Fabricio Agosto Ramirez'in ayrılmasının ardından ismi gündeme gelen Harun Tekin ile ilgili soruyu yanıtlayan Orman, "Alıcı olmadık. Duyduğum kadarıyla Galatasaray ilgilenmişti. Araya girelim diye bir niyetimiz yok. Şu an Harun hamlemiz gözükmüyor." diye konuştu.

Tecrübeli kaleci Tolga Zengin'e de güvendiklerini vurgulayan Orman, "Bana göre de kaleci hocalarıma göre de Fabri'den daha iyi kaleci. Bir maçta şanssızlık yaşadı. Tolga Zengin'in bu sene iyi performans göstereceğini düşünüyorum. Arkasında genç kalecilerimiz var. Süreç içinde hamle yapar mıyız bakacağız. Kalede en az sorunu olan kulüp biziz gibi gözüküyor." ifadelerini kullandı.

Fikret Orman, şu aşamada transferde hücuma dönük orta sahaya yoğunlaştıklarını söyledi.