Ferrari büyük güncellemelerini ilk kez piste çıkardı!

Ferrari büyük güncellemelerini ilk kez piste çıkardı!
Bu sezon 3 büyük güncelleme paketi hazırlamayı planlayan Ferrari, bu paketlerden ilkini sezonun 7. yarışı olan Emilia Romagna Grand Prix'sine getirecek.

İlk 6 yarışın ardından Markalar Şampiyonası'nda ikinci sırada yer alan İtalyan marka, büyük bir gelişim beklediği güncelleme paketini Fiorano'da gerçekleştirdiği çekim günü kapsamında ilk kez piste çıkardı. 

Geçtiğimiz günlerde HP ile büyük bir sponsorluk anlaşması imzalayan Ferrari, karoser ve kanatlardaki yeni HP logolarıyla reklam çekimi yapmak için yönetmeliklerin izin verdiği çekim günü hakkını kullandı.

Bu çekim gününde aynı zamanda güncellenen aerodinami paketi de ilk kez denendi ve pist üstü verileriyle simülasyon verileri arasındaki korelasyon kontrol edilebildi. 

Bu tarz büyük güncelleme paketlerine dikkatli bir şekilde yaklaşan Ferrari, Çin ve Miami'de sprint hafta sonu formatı nedeniyle sadece 1 antrenman seansı olduğundan bu güncelleme paketini bekletmişti. 

Red Bull'a benzeyen tasarım

Fiorano'daki testte çekilen fotoğraflarda güncellemelerle ilgili bazı detaylar göze çarptı. Güncellenen SF-24'ün aerodinamik tasarımı bazı bölgelerde çok daha agresifleşmiş durumda ve Red Bull'un tasarımına fazlasıyla yaklaşmış gibi duruyor. Özellikle de sidepod girişi, 2024 Red Bull aracında gördüğümüz tasarıma fazlasıyla benzemekte.

Red Bull da Imola'ya güncelleme getirecek 

McLaren'ın Miami'ye getirdiği güncellemelerle öne çıkmasının ardından sıra Ferrari ve Red Bull'da. Bu iki takım da Imola'ya büyük güncellemeler getirecek ve fazlasıyla tur zamanı bulmayı hedefliyorlar. Bu güncellemeler bekleneni verebilecek mi göreceğiz.