Fenerbahçe'nin rakibi Atromitos'u tanıyalım

Video yükleniyor...

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turunda Fenerbahçe'nin rakibi Atromitos, Yunanistan'ın köklü kulüpler arasında yer alıyor.

Maçlarını 9 bin 50 kişilik Peristeri Stadı'nda oynayan Yunanistan temsilcisi, Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, 12,78 milyon avro piyasa değerine sahip.

Atromitos, uzun yıllar Yunanistan'ın alt liglerinde mücadele etti. Bazı dönemlerde Yunanistan 1. Futbol Ligi'ne yükselmesine rağmen istikrarlı bir performans sergileyemeyen Yunanistan takımı, çıkışını ise son yıllarda gerçekleştirdi.

Yunanistan Kupası'nda 2 kez finalde kaybetti

2010-12 sezonları arasında Yunanistan Kupası'nda gösterdiği performansla taraftarlarını sevindiren Atina kentinin takımı, iki turnuvada da finale yükselmesine rağmen kupayı müzesine götüremedi.

Geçen sezon Yunanistan Ligi'ni 14 galibiyet, 12 beraberlik, 8 yenilgi ile 5. sırada tamamlayan Atromitos, son şampiyon 78 puanlı Olympiakos'un 24 puan gerisinde kaldı. Rakip filelere 43 gol atan Atina temsilcisi, kalesinde ise 27 gol gördü.

Geçen sezon 6 ay görev aldığı Olympiakos'u şampiyon yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vítor Pereira, takımının Atromitos ile ligde iç sahada oynadığı mücadeleyi 2-1 kazanmıştı.

Avrupa Ligi'ne son yıllarda sürekli katılıyor
Son yıllarda kupada ve liginde yakaladığı çıkışı Avrupa arenasına da yansıtmaya başlayan Atromitos, UEFA Avrupa Ligi'ne 2012'den itibaren sürekli katılıyor. 2012-14 sezonları arasında Avrupa Ligi'nde play-off turuna kadar yükselen Atina temsilcisi, geçen sezon ise 3. ön eleme turunda elendi.

Bu sezon 3. turdan katıldığı Avrupa Ligi'nde İsveç'in AIK takımıyla karşılaşan Yunanistan takımı, rakibini deplasmanda 3-1, evinde ise 1-0 yenerek play-off turuna yükseldi.

Takımın en tehlikeli futbolcuları arasında geçen sezon ligde 13 gol atan İtalyan golcü Stefano Napoleoni, İspanyol orta saha oyuncusu Fernando Usero ve savunmada görev alan Sokratis Fytanidis bulunuyor.