Fenerbahçe'deki sorun çok belli

Fenerbahçe'deki sorun çok belli
Süper Lig'de 14. hafta geride kaldı, daha önce şahit olmadığımız bir sezon yaşıyoruz. Zirvedeki Trabzonspor en yakın rakibine 10 puan fark atmış durumda. İstanbul'un üç büyükleri ise 12-14-16 puan farkla çok gerideler. Bu durumda merak edilen soru şu: Bu puan farkı kapanır mı?

Açıkcası şu anda Trabzonspor'u yakalayacak bir takım yok gibi.

Geçen senenin şampiyonu Beşiktaş, lige dönüş maçında kendi sahasında 4 gollü bir mağlubiyet alarak resmen komaya girdi. Sergen Yalçın, istifadan döndü. Takım geçen seneye göre daha iyi olmasına rağmen, oyun olarak çok gerideler. Sergen hoca da bu durumu düzeltmek için çok uğraştıklarını ama çözüm bulamadıklarını itiraf etti, yani Beşiktaş'ın işi zor görünüyor.

Galatasaray ise farklı iki takım hüvviyetinde. UEFA Avrupa Ligi'nde harika maçlar oynuyor ama bu maçların ardından ligde sürekli puan kaybediyor. Avrupa'daki oyununu ligde oynayabilse çok daha iyi bir yerde olurdu.

Gelelim Fenerbahçe'ye; Sorun çok belli, Pereira…

Önce yanlış bir sistemde diretti, sonra Mesut Özil ile uğraştı, Mesut konusu halloldu, bu sefer Attila Szalai ile ters düştü ve geçen sezonun yıldızını kulübeye çekti, Tıpkı Pelkas gibi… Göztepe maçının sonrasında yaptığı açıklamalar ise durumun vehametini ortaya koyuyordu. Pereira ilk devredeki oyundan memnunum, sahada kaliteli bir oyun vardı diyerek, futboldan birazcık anlayan herkesi şoka soktu. Oysa ilk  devre rakip kaleye isabetli şut dahi çekemeyen, kalesinde golü görüp, rakibe net gol pozisyonları veren bir takım vardı sahada. Fenerbahçe'ye gol lazımken en iyi isim İrfan Can'ı çıkartarak, dün geceki hatalarında resmen zirve yaptı.

Kısacası Trabzonspor beklenmedik puan kayıpları yaşamazsa, yıllardır süren şampiyonluk özlemini, hiç ummadığı kadar erken sonlandıracak gibi duruyor...