Fenerbahçe'de takımdan ayrılacak isimler netleşiyor

Fenerbahçe'de takımdan ayrılacak isimler netleşiyor
Fenerbahçe'de yeni sezon kadro planlaması sürüyor. Sarı lacivertlilerde ilk hedef teknik direktör Jose Mourinho'nun kadroda düşünmediği isimleri göndermek.

Yeni sezon kadro planlamasını sürdüren Fenerbahçe'de ayrılacak isimler netleşiyor.

Sarı lacivertliler, teknik direktör Jose Mourinho'nun kadrosunda düşünmediği isimleri gönderip maaş yükünden kurtulmayı hedefliyor.

Yeni sezonda süre bulmakta zorlanan isimlerden Rodrigo Becao'ya İtalya'dan talip çıktı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olan Atalanta, Brezilyalı stoperi renklerine bağlamak istiyor.

Bergamo ekibi, Becao'yu satın alma opsiyonu ile birlikte kiralamayı hedefliyor. Fenerbahçe, satın alma opsiyonunun zorunlu olması veya direkt satış durumunda teklifi kabul edecek.

28 yaşındaki Rodrigo Becao, geçen sezon başında Udinese'den 8 milyon Euro'ya transfer edilmişti.

Sarı lacivertlilerde, kadroda düşünülmeyen Luan Peres ile ise Fransız ekibi Brest ilgileniyor.

Fransız basının haberine göre Ligue 1'de geçen sezonu 3. sırada bitirerek sürpriz bir işe imza atan kırmızı beyazlı ekip, Peres'i transfer ederek savunmasını güçlendirmek istiyor.

30 yaşındaki Brezilyalı stoper Fenerbahçe'de 2022 yılında yaşadığı sakatlığın ardından bir türlü dikiş tutturamamıştı.

Mourinho'nun ana planında düşünmediği isimlerden Miha Zajc'a da kulüp aranıyor. Sloven futbolcu ile Antalyaspor'un yanı sıra İtalya Ligi'nden takımlarından da ilgilendiği iddia ediliyor. 

Fenerbahçe'de daha önce Umut Nayir Tümosan Konyaspor'a gönderilirken, Miguel Crespo ve Joao Pedro'nun da sözleşmeleri feshedilmişti.

Sarı lacivertliler, kadrosundaki şişkinliği azaltmak için çalışırken bir yandan da takımın önemli parçlarını elinde tutmaya çabalıyor. 

İngiltere Premier League ekibi Brighton'ın, Ferdi Kadıoğlu'yu kadrosuna katması an meselesi. Mavi beyazlı ekip, milli futbolcu ile kişisel şartlarda anlaştı. İki kulübün bonservis bedeli konusunda pazarlığı sürüyor. 

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho, Ferdi Kadıoğlu'nun ayrılığı sonrasında sol bek mevkisinde Jayden Oosterwolde'yi değerlendirecek. Portekizli teknik adamın bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda stoper transferi istediği gelen haberler arasında. 

Fenerbahçe ayrıca 8 numara rotasyonuna da takviye yapacak. Sarı lacivertlilerin Boca Juniors'ta forma giyen Cristian Medina için girişimlerde bulunduğu öğrenildi. 

Arjantinli futbolcu henüz 22 yaşında olmasına rağmen Boca Juniors formasını 150 maçta giymesiyle dikkat çekiyor.