GENİŞ ÖZET | Fenerbahçe 4-2 Yukatel Adana Demirspor

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 31. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Yukatel Adana Demirspor karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, mücadeleyi 4-2'lik skorla kazandı. 

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Alexander Djiku, Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Serdar Dursun kaydetti. Yukatel Adana Demirspor'un golleri ise Mario Balotelli ve Barasi'den geldi. 

Dzeko saymaya devam ediyor

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Edin Dzeko, maçta takımının ikinci golünü kaydetti ve gol sayısını 19'a çıkardı. Bosna-Hersekli yıldız futbolcu, bu istatistikte ligin lideri konumunda bulunuyor. 

Sarı lacivertlilerin üçüncü golünü kaydeden Dusan Tadic ise ligde 6 maç sonra gol sevinci yaşadı. 

Fenerbahçe'nin bileği bükülmüyor

Yukatel Adana Demirspor karşısında galibiyete ulaşan sarı lacivertliler, ligde üst üste altıncı maçından da galip ayrılmış oldu.

İlk 11'de 5 değişiklik

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, Trabzonspor maçına göre ilk 11'de 5 değişikliğe gitti.

Ülker Stadı'nda oynanan müsabakada kaleyi İrfan Can Eğribayat'a emanet eden Kartal, savunmayı ise Mert Müldür, Djiku, Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu dörtlüsüyle kurdu. Orta sahada Krunic, Zajc, İrfan Can Kahveci, Szymanski ve Tadic'e formayı veren tecrübeli teknik adam, forvette ise Edin Dzeko'yu ilk 11'de sahaya sürdü.

Trabzonspor mücadelesinin ilk 11'indeki isimlerden Livakovic müsabakaya yedek başlarken, cezalı Osayi-Samuel ile sakatlıkları bulunan Serdar Aziz, İsmail Yüksek ve Fred, kadroda yer almadı. Trabzonspor deplasmanında oyuna sonradan girip 3 puanı getiren Michy Batshuayi de dün antrenmanda yaşadığı sakatlık sebebiyle takımını yalnız bıraktı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan oyuncular, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 11 Nisan'da Olympiakos ile deplasmanda oynanacak çeyrek final ilk maçına yetişecek.

Livakovic ligde ikinci kez kulübede

Fenerbahçe'nin Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic, bu sezon Süper Lig'de ikinci kez yedek kaldı. Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra ilk kez ligin üçüncü haftasında MKE Ankaragücü deplasmanında oynanan mücadelede kadroya giren Livakovic, başkentte süre almazken, bu tarihten sonra oynanan bütün lig maçlarında 90 dakika forma giydi. Livakovic, 27 maç sonra bir lig mücadelesinde kulübede oturdu.

Oosterwolde cezalı duruma düştü

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Yukatel Adana Demirspor'la karşılaşan Fenerbahçe'de Jayden Oosterwolde, 64. dakikada sarı kart gördü. Son 4 maçta da üst üste sarı kart gören Hollandalı savunmacı, 32. haftada oynanacak VavaCars Fatih Karagümrük maçında forma giyemeyecek.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 82'ye yükseltti. Yukatel Adana Demirspor ise 39 puanda kaldı. 

TRENDYOL SÜPER LİG'İN GÜNCEL PUAN DURUMUNU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN!


3. dakikada orta alanda geniş boşluk yakalayan Zajc, topu rakip ceza sahası yakınlarına kadar sürdükten sonra aradan savunma arkasına kaçan Szymanski'yi gördü. Polonyalı oyuncunun kontrol ettikten sonra penaltı noktasının solunda sağ ayağıyla şutunda, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü. İzlemek için tıklayın!

12. dakikada sağdan topla hareketlenen ve ceza sahası içine giren İrfan Can Kahveci'nin yerden yakın direğe şutunda, top yandan auta çıktı. İzlemek için tıklayın!

17. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Hücum yönünün solundan Zajc'ın kullandığı köşe vuruşunda altıpasta Mert Müldür'ün arkaya aşırdığı meşin yuvarlağı arka direkte Djiku boş kaleye ağlara gönderdi. İzlemek için tıklayın!

25. dakikada Yukatel Adana Demirspor beraberliği buldu. Kaleci İrfan Can Eğribayat'ın pas hatasında ceza sahası içinde araya giren Balotelli, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın 31. dakikasında gelişen Yukatel Adana Demirspor atağında Edouard Michut vuruşunu yaptı ancak top üstten dışarı gitti. İzlemek için tıklayın!

37. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sağdan İrfan Can'ın geliştirdiği atakta Szymanski'nin dokunamadığı top son olarak solda Tadic'in önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza sahasına çıkardığı topu Zajc, penaltı noktasındaki Dzeko ile buluşturdu. Tecrübeli santrforun dönerek şutunda meşin yuvarlak ikinci kez direkten oyun alanına geldi. İzlemek için tıklayın!

51. dakikada sahneye çıkan Edin Dzeko, bu sezon ligdeki 19. golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın 58. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında rakip kalenin önünde topla buluşan Miha Zajc, golü bulamadı. İzlemek için tıklayın!

66. dakikada Mario Balotelli'nin kullandığı serbest vuruşta İrfan Can Eğribayat gole izin vermedi. İzlemek için tıklayın!

70. dakikada Yukatel Adana Demirspor'un kalecisi Vedat Karakuş'u önde gören Dusan Tadic, uzak mesafeden inanılmaz bir gol attı.  İzlemek için tıklayın!

80. dakikada gelişen Yukatel Adana Demirspor atağında Yusuf Barasi golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

85. dakikada etkili gelişen Fenerbahçe atağında Serdar Dursun, takımının dördüncü golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe: 4 - Yukatel Adana Demirspor: 2

Stat: Ülker

Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Emin Tuğral, Deniz Caner Özaral

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Mert Müldür, Djiku, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Krunic, Zajc, İrfan Can Kahveci (Dk. 81 Serdar Dursun), Szymanski, Tadic, Dzeko (Dk. 90 Çağlar Söyüncü)

Yukatel Adana Demirspor: Magomedaliyev (Dk. 46 Vedat Karakuş), Yusuf Erdoğan (Dk. 56 Nani), Gravillon, Semih Güler, Mohammadi, Maestro, Michut, Yusuf Sarı, Emre Akbaba, Mendoza (Dk. 56 Barasi), Balotelli (Dk. 81 Aimbetov)

Goller: Dk. 17 Djiku, Dk. 51 Dzeko, Dk. 70 Tadic, Dk. 85 Serdar Dursun (Fenerbahçe), Dk. 25 Balotelli, Dk. 80 Barasi (Yukatel Adana Demirspor)

Sarı kartlar: Dk. 64 Oosterwolde, Dk. 72 Szymanski (Fenerbahçe), Dk. 84 Nani (Yukatel Adana Demirspor)