Fenerbahçe-İstanbulspor maçı öncesi çarpıcı istatistik!

Video yükleniyor...

Derbi zaferiyle, sezonun son maçına kendi sahasında seyircisi önünde çıkacak Fenerbahçe, sezonun küme düşmeyi ilk garantileyen ekibi olan İstanbulspor'u ağırlayacak. 

Sarı-kırmızılıların Konya deplasmanındaki 3 sonuçtan 2'sinde şampiyon olmasının sağladığı avantaja rağmen, Fenerbahçeliler, ufak çaplı bir futbol mucizesine inanarak maça çıkacak. Küme düşmesinin belli olmasının üzerinden zaman geçmiş olsa da, Osman Zeki Korkmaz yönetimindeki İstanbulspor maçlarında rakiplerini zorlamaya devam ediyor. 

Fenerbahçe, Galatasaray deplasmanından 3 puanla dönünce, ligde kalan son maçı kendi sahasında olduğu için, 2023-24 sezonunun deplasman defterini de yenilgisiz kapatmış oldu. Çıktığı 19 deplasman maçının 16'sını kazanıp 3'ünde ise berabere kalan Sarı-lacivertliler, söz konusu 16 deplasman galibiyetinin 3'ünü Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'a karşı aldı.

Öte yandan Evinde oynadığı son beş Süper Lig maçını İsmail Kartal yönetiminde kayıpsız geçen Fenerbahçe, bir Türk teknik direktör yönetiminde daha uzun bir seriyi en son Aralık 2013-Nisan 2014 arasındaki dönemde Ersun Yanal ile yaşadı.

En son 20 yıl önce...

Fenerbahçe'ye karşı ligdeki son galibiyetini, 2003-04 sezonunun açılış maçında, Daum'un yeni Fenerbahçe'sine karşı 3-0'lık skorla alan İstanbulspor, sonrasında oynanan 6 lig maçından sadece 1 puan çıkartabildi. O 1 puanı da geçen sezonun son düzlüğünde alan İstanbulspor, Galatasaray'ın Vavacars Fatih Karagümrük'le berabere kaldığı haftada Fenerbahçe'nin puan farkını 4'e indirmesine izin vermemişti. İstanbulspor'la oynadığı son 5 lig maçında sırasıyla 3, 4, 5, 3 ve 5 gol atan Fenerbahçe, bu maçların ilk 2'sinde gol yemese de sonraki maçların hepsinde en az 1 golü ağlarında gördü.

Fenerbahçe'de Dusan Tadic'in 9 gol 13 asisti, Sebastian Szymanski'nin ise 9 gol 11 asisti bulunuyor. Bu iki yıldız ismin İstanbulspor ağlarını havalandırmaları durumunda Alex'ten bu yana Fenerbahçe formasıyla bir sezonda hem gol hem de asist sayısının çift haneli sayılara ulaştığı ilk isimler olarak tarihteki yerlerini alacaklar. 

Fenerbahçe, İstanbulspor'u yenmesi halinde, şampiyonluk için Galatasaray yenilgisini bekleyecek. Derbi galibiyetiyle puan farkını 3'e indiren Sarı-lacivertliler, iki takım arasında ilk yarıdaki maç berabere bittiği için ikili averajda da üstünlüğü ele geçirmiş oldu. Sahasında oynayacağı maçta, ligin en az puan toplayan, en az gol atan ve en çok gol yiyen takımı karşısında galibiyet kovalarken, bir kulakları da Konya'da olacak.

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN