GENİŞ ÖZET | Fenerbahçe 0-3 Galatasaray

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftası dev bir derbiye sahne oldu. Galatasaray, deplasmanda ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti..

Ülker Stadı'nda oynanan maçta Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Sergio Oliveira ve Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi kaydetti. Fenerbahçe'de ise İrfan Can Kahveci, 86. dakikada kırmızı kart gördü.

Kadıköy'e lider gelen Galatasaray, galibiyet serisini 7 maça çıkardı ve haftayı 39 puanla tamamladı. Sarı-kırmızılılar, 19. haftada Atakaş Hatayspor'u ağırlayacak.

Ligdeki son 5 maçında 3. mağlubiyetini alan Fenerbahçe ise haftayı 35 puanla 2. sırada tamamladı. Saru-lacivertliler önümüzdeki hafta Gaziantep FK'ya konuk olacak.

Galatasaray'da Mauro Icardi 3 maç sonra kadroda yer aldı ve 76. dakikada oyuna dahil oldu. Icardi, 78. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun pasında asisti yaptı. 90+10'da yeniden sahneye çıkan Icardi, maçın sonucunu belirleyen isim oldu.

Maçtan dakikalar

Fenerbahçe 9. dakikada etkili geldi. Batshuayi'nin pasında Rossi kaleciyle karşı karşıya kalmak üzereydi ancak Sacha Boey araya girdi. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray 13. dakikada ofsayta takıldı. Oliveira'nın kullandığı frikikte çıkan karambolün ardından Abdülkerim Bardakcı ağları havalandırdı ancak ofsayt bayrağı kalktı. İzlemek için tıklayın!

Sarı-kırmızılılar 16. dakikada bir kez daha ofsayta takıldı. Savunmanın arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu, kaleci Altay'ı geçti ve ağları havalandırdı ancak bu pozisyon da ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. İzlemek için tıklayın!

28. dakikada Rashica, penaltı noktası üzerindeki Barış Alper'i buldu. Uygun durumdaki genç futbolcunun vuruşu farklı bir şekilde dışarı çıktı. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray 32. dakikada öne geçti. Mertens'in kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Osayi-Samuel'in arkaya sektirdiği topa Oliveira çok sert vurdu ve kaleci Altay'ı mağlup etti. İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe 36. dakikada iki defa Muslera'ya takıldı. Batshayi'nin dar açıdan yaptığı müthiş vuruşta Muslera gole izin vermedi. İzlemek için tıklayın! 37. dakikada kullanılan kornerde Samuel'in pasında topla buluşan Arao, Muslera'yı geçemedi. İzlemek için tıklayın!

45+7'de hızlı hücuma çıkan Galatasaray'da Rashica sert vurdu ancak Altay Bayındır topu çelmeyi başardı. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray 66. dakikada hızlı hücumda şansını denedi. Rashica'nın pasında şut açısı yakalayan Mertens, kaleci Altay'ı geçemedi. İzlemek için tıklayın!

67. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Rossi'nin pasında Osayi-Samuel sert vurdu ancak Muslera gole izin vermedi. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray'ı rahatlatan gol, 79. dakikada geldi. 76'da oyuna giren Icardi'nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Kerem Aktürkoğlu, skoru 2-0'a getirdi. İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe 86. dakikada 10 kişi kaldı. Dubois, İrfan Can Kahveci'nin müdahalesiyle yerde kaldı. VAR'dan gelen uyarının ardından pozisyonu izleyen Halil Umut Meler, sarı-lacivertli futbolcuya kırmızı kart gösterdi. İzlemek için tıklayın!

Maçın sonucunu belirleyen isim Mauro Icardi oldu. Savunmanın arkasına sarkan Icardi, müthiş bir şutla ağları havalandırdı. İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 3

Stat: Ülker

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Süleyman Özay

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Serdar Aziz, Gustavo Henrique (Dk. 46 Lincoln Henrique), Szalai, Osayi-Samuel, Arao (Dk. 90+1 Serdar Dursun), Crespo (Dk. 70 Zajc), Ferdi Kadıoğlu, Rossi (Dk. 69 İrfan Can Kahveci), King, Batshuayi (Dk. 69 Valencia)

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Dubois, Berkan Kutlu, Oliveira (Dk. 77 Midtsjö), Rashica (Dk. 70 Yunus Akgün), Mertens (Dk. 70 Torreira), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 90+3 Mata), Barış Alper Yılmaz (Dk. 76 Icardi)

Goller: Dk. 32 Oliveira, Dk. 78 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 90+10 Icardi (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 86 İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 11 Gustavo Henrique, Dk. 87 Valencia Dk. 87 Mert Hakan Yandaş (yedek kulübesinde) (Fenerbahçe), Dk. 26 Boey, Dk. 26 Oliveira, Dk. 34 Nelsson, Dk. 45+7 Mertens, Dk. 75 Berkan Kutlu, Dk. 90+11 Icardi (Galatasaray)

 
SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN