ÖZET | Fenerbahçe 4-0 Ç. Rizespor

Video yükleniyor...

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında sahasında Çaykur Rizespor'u 4-0 mağlup etti. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri Serdar Dursun (3) ve Mergim Berisha kaydetti. 62. dakikada oyuna giren ve maçı hat-trickle tamamlayan Serdar Dursun ile 2 asiste imza atan Attila Szalai, karşılaşmaya damga vurdu.

Galatasaray ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada kazanan sarı-lacivertliler, puanını 27'ye çıkardı. Sarı-lacivertliler haftayı Trabzonspor'un 12 puan gerisinde tamamladı.

Fenerbahçe, bu sezon ligde ilk kez bir maçta 4 gol attı.

Önemli anlar

Deplasman ekibi, 5. dakikada gole çok yaklaştı. Pohjanpalo'nun pasında savunmanın arkasına sarkan Umar, kaleci Berke'den sıyrıldıktan sonra şutunu çekti ancak Szalai çok kritik bir müdahaleyle golü engelledi. İzlemek için tıklayın!

13. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Rossi'nin ortasında Berisha uçarak yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-0'a taşıdı. 
İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe 34. dakikada ikinci golüne çok yaklaştı. Crespo'nun ara pasında ceza sahasına giren Rossi, kaleci Gökhan'ı geçemedi.

Sarı-lacivertliler 60. dakikada Diego Rossi ile bir kez daha tehlikeli geldi. Mesut'un pasında şut açısı yakalayan Rossi, çerçeveyi bulamadı. İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe 70. dakikada rahatladı. Sol kanattan takımını hücuma taşıyan Szalai, ortasında Serdar Dursun'u buldu. Serdar'ın tek vuruşunda top ağlarla buluştu. İzlemek için tıklayın!

Bu golden 1 dakika sonra Fenerbahçe ağları bir kez daha havalandırdı. Rossi, Gustavo'nun pasında şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ancak VAR'dan gelen uyarının ardından pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

79. dakikada sahneye yeniden Serdar Dursun çıktı. Sosa'nın kaptığı topla buluşan Serdar Dursun, ceza sahası dışından rakip kaleyi çok sert bir şutla avladı ve skoru 3-0'a getirdi. İzlemek için tıklayın! 

Karşılaşmanın skorunu Serdar Dursun belirledi. Tecrübeli golcü, Szalai'nin pasında tek vuruşla ağları sarstı.
İzlemek için tıklayın!

Serdar Dursun imzası

Sarı-lacivertli takımın milli oyuncusu Serdar Dursun, oyuna girdikten sonra 3 gol atmayı başardı.

Serdar Dursun, Roberto Soldado'nun ardından sarı-lacivertli formayla ligde hat-trick yapan ilk oyuncu oldu. İspanyol futbolcu, 2017 Kasım'da Sivasspor ile yapılan müsabakada 3 kez fileleri sarsmıştı.

Bu sezon 4. kez kalesini gole kapattı

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de oynadığı müsabakalarda 4. kez rakip takımların gol atmasına izin vermedi.

Sarı-lacivertli takım, Adana Demirspor'u 1-0, Fraport TAV Antalyaspor ve Altay'ı 2-0 mağlup ettiği maçlarda da kalesini korumayı başarmıştı.

Fenerbahçe, ayrıca bu sezon ligde ilk kez bir mücadelede 4 gol kaydetti.


Pereira'dan zorunlu rotasyon

Teknik direktör Pereira, ligin 14. haftasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldıkları maçta ilk 11'de şans verdiği Serdar Aziz, Meyer ve Serdar Dursun'u yedeğe çekti.

Sarı-lacivertli takımda 6 futbolcu, çeşitli nedenlerle Çaykur Rizespor karşılaşmasında kadroya dahil edilmedi.

Fenerbahçe'de tedavilerine devam edilen Altay Bayındır ile Enner Valencia'nın yanı sıra cezalı Zajc, Novak ve İrfan Can Kahveci 21 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Adalesinde ağrı bulunan Mert Hakan Yandaş da müsabakanın kadrosunda yer almadı.

Portekizli teknik adam, bu isimlerin yerine Tisserand, Szalai, Osayi-Samuel, Gustavo, Rossi ve Berisha'yı görevlendirdi.

Brezilyalı oyuncu Luiz Gustavo, tüm kulvarlarda 5 müsabakanın ardından ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-lacivertlilerde Berke Özer, Tisserand, Kim Min-jae, Szalai, Osayi-Samuel, Luiz Gustavo, Crespo, Ferdi Kadıoğlu, Rossi, Mesut Özil, Berisha ilk 11'i şans buldu.

Fenerbahçe: 4 - Çaykur Rizespor: 0

Stat: Ülker

Hakemler: Zorbay Küçük, Ceyhun Sesigüzel, Kemal Yılmaz

Fenerbahçe: Berke Özer, Tisserand, Kim Min-jae, Szalai, Osayi-Samuel, Luiz Gustavo, Crespo (Dk. 62 Sosa), Ferdi Kadıoğlu (Dk. 81 Nazım Sangare), Rossi (Dk. 81 Muhammed Gümüşkaya), Mesut Özil (Dk. 88 Arda Güler), Berisha (Dk. 62 Serdar Dursun)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Baiano, Selim Ay, Holmen, Cemali Sertel (Dk. 66 Alberk Koç), Dokovic (Dk. 80 Dabo), Sabo (Dk. 66 Bolasie), Boyd (Dk. 66 Remy), Boldrin, Umar, Pohjanpalo (Dk. 46 Alper Potuk)

Goller: Dk. 13 Berisha, Dk. 70, 79 ve 90 Serdar Dursun (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 9 Crespo (Fenerbahçe), Dk. 68 Bolasie (Çaykur Rizespor)