Fenerbahçe: 1 - Braga: 0

Video yükleniyor...

null

Fenerbahçe çeyrek finale çok yakın! Sarı Kanarya, Kadıköy'de tek kale oynadığı maçta Braga'yı Mehmet Topal'la yıktı, tur için büyük avantaj yakaladı.

Portekiz ekibini 1-0 mağlup eden sarı lacivertli temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi'nde son 8'e kalmak 17 Mart'ı beklemeye başladı.

Öte yandan Fenerbahçe, Avrupa'daki yenilmezlik serisini sekiz maça çıkararak kulüp rekoru kırdı!

Maça etkili başlayan Fenerbahçe, taraftarı önünde ilk yarıda daha etkili olan taraftı. Ancak Braga savunmasını geçemeyen sarı lacivertliler, devreye 0-0'lık eşitlikle girdi. İkinci yarıya da vites yükselterek başlayan Fenerbahçe'de van Persie, 54'te ağları havalandırdı. Ancak bu pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Sarı kanarya, ilerleyen dakikalarda da baskısını azaltmazken özellikle van Persie ile gole de yaklaştı. Vitor Pereira'nın Nani, Fernandao ve Meireles hamleleriyle Fenerbahçe, Braga'yı kendi yarı sahasına hapsetti. Temsilcimizin aradığı gol ise 82'de geldi. Orta alana yakın bir noktada topu kapan Mehmet Topal, ceza sahasına girmeden harika vurdu ve tur kapısını araladı.

Bu maçın rövanşı 17 Mart'ta Braga'da oynanacak.

FENERBAHÇE: 1 - BRAGA: 0

STAT: Ülker
HAKEMLER: Clement Turpin, Frederic Cano, Nicolas Danos (Fransa)

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Volkan Şen (Dk. 65 Nani), Ozan Tufan (Dk. 72 Meireles), Alper Potuk (Dk. 79 Fernandao), Van Persie

BRAGA: Matheus, Baiano, Ferreira (Dk. 15 Boly), Andre Pinto, Goiano, Luiz Carlos, Vukcevic, Josue, Rafa Silva (Dk. 85 Santos), Eduardo (Dk. 72 Stoiljkovic), Ahmed Hassan

GOL: Dk. 82 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Dk. 39 Vukcevic, Dk. 58 Luiz Carlos (Braga), Dk. 57 Van Persie, Dk. 71 Ozan Tufan, Dk. 77 Mehmet Topal (Fenerbahçe)


(Ligtv.com.tr)



Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Canlı Skor

Avrupa Ligi

Fenerbahçe

Özetler