ÖZET | Fenerbahçe 2-2 Beşiktaş

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftası dev bir karşılaşmaya sahne oldu. Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de 2-2 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin gollerini Mesut Özil ve Berisha kaydederken, siyah-beyazlılarda Josef de Souza ağları havalandıran isim oldu.

Bu beraberliğin ardından puanını 28'e çıkaran Fenerbahçe, haftayı 5. sırada tamamladı. Sarı-lacivertliler, lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde kaldı.

Haftayı 25 puanla tamamlayan Beşiktaş ise lider Trabzonspor'un 17 puan gerisinde, 9. sırada yer aldı.

Önemli anlar

Maçın ilk tehlikesi Beşiktaş'tan geldi. Rachid Ghezzal'ın doğrudan kaleye gönderdiği serbest vuruşta top, direğe çarptı ve dışarı çıktı. İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe 12. dakikada penaltı kazandı. Larin'in ceza sahası içinde topa elle müdahale etmesinin ardından hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Mesut Özil, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. İzlemek için tıklayın!

Beşiktaş'ta sakatlanan Necip Uysal, 22. dakikada yerini Serdar Saatçı'ya bıraktı.

25. dakikada siyah-beyazlılar 1-1'lik eşitliği yakaladı. Batshuayi'den gelen topla rakibinden sıyrılan Josef de Souza, çok sert bir vuruşla ağları havalandırdı. İzlemek için tıklayın!

Sarı-lacivertlilerde 30. dakikada sahneye Berisha çıktı. Vida'nın kısa düşen pasını kapan Rossi, topu Berisha ile buluşturdu. Berisha, gelişine yaptığı düzgün vuruşla Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi. İzlemek için tıklayın!

İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya baskılı başlayan Beşiktaş, 59. dakikada bir kez daha derbide dengeyi buldu. Rıdvan'ın ortasında çok iyi yükselen Josef de Souza, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın 77. dakikasında sinirler gerildi. Serdar Aziz ile Michy Batshuayi'nin kafa kafaya tartışmasının ardından iki futbolcu da sarı kartla cezalandırıldı. 
İzlemek için tıklayın!


Derbinin kırılma anı 90+5'te yaşandı. Beşiktaş'ın sağ çaprazdan gerçekleştirdiği atakta Michy Batshuayi şutunu çekti ancak top direğe çarptı ve dışarı çıktı. İzlemek için tıklayın!

Derbi kapalı gişe

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmaya sarı-lacivertli taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. 41604 biletli seyirci, maçı yerinde takip etti.

Karşılaşmadan saatler önce stat çevresinde toplanan Fenerbahçeli taraftarlar, maçın başlamasına yaklaşık 1 saat kala tribünleri doldurdu.

Kadro tercihleri

Vitor Pereira, ligde son oynadıkları Gaziantep FK maçının ilk 11'ine göre kadrosunda 2'si zorunlu 4 değişikliğe gitti. Portekizli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Gaziantep FK maçında ilk 11'de görevlendirdiği oyunculardan Ferdi Kadıoğlu ve Marcel Tisserand'ı sakatlıkları sebebiyle oynatamazken, Luiz Gustavo ve Serdar Dursun'a şans vermedi. Pereira, bu isimlerin yerine ise Serdar Aziz, Filip Novak, Miha Zajc ve Mergim Berisha'yı ilk 11'de görevlendirdi.

Sarı-lacivertliler derbiye Berke, Serdar, Kim Min-Jae, Szalai, Osayi, Zajc, Crespo, Novak, Mesut, Rossi, Berisha ilk 11'iyle çıktı.

Karaveli, geçen hafta ilk 11'de görev verdiği Atiba Hutchinson ile Serdar Saatçı'yı derbi maçta yedek soyundurdu. Önder Karaveli bu oyuncuların yerine cezaları biten Josef de Souza ile Necip Uysal'ı oynattı. Josef orta sahada savunmaya dönük görevi yerine getirmeye çalışırken, Necip Uysal stoperde görev aldı.

Beşiktaş'ta Ersin, Rosier, Vida, Necip, Rıdvan, Josef, Can, Pjanic, Ghezzal, Larin, Batshuayi ilk 11'i şans buldu.

Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 2

Stat: Ülker

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Erdem Bayık

Fenerbahçe: Berke Özer, Kim Min-jae, Serdar Aziz, Szalai (Dk. 90+2 Nazım Sangare), Novak, Osayi-Samuel (Dk. 90+2 Valencia), Crespo, Zajc (Dk. 65 Mert Hakan Yandaş), Rossi (Dk. 65 İrfan Can Kahveci), Mesut Özil, Berisha (Dk. 71 Serdar Dursun)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Necip Uysal (Dk. 22 Serdar Saatçı), Vida, Rıdvan Yılmaz, Josef, Can Bozdoğan (Dk. 46 Oğuzhan Özyakup), Ghezzal (Dk. 90+1 Gökhan Töre), Pjanic, Larin (Dk. 78 Güven Yalçın), Batshuayi

Goller: Dk. 14 Mesut Özil (Penaltıdan), Dk. 30 Berisha (Fenerbahçe), Dk. 25 ve Dk. 59 Josef (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 43 Can Bozdoğan, Dk. 69 Rıdvan Yılmaz, Dk. 78 Batshuayi, Dk. 88 Oğuzhan Özyakup, Dk. 90+1 Ghezzal (Beşiktaş), Dk. 74 Szalai, Dk. 78 Serdar Aziz (Fenerbahçe)