Fenerbahçe Beko play-off'ları Rusya'da açıyor

Video yükleniyor...

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague play-off etabı ilk maçında CSKA Moskova'nın konuğu... Birçok eksikle Rusya'ya giden temsilcimizde hedef deplasmandan galibiyet çıkarabilmek...

Turkish Airlines EuroLeague'de son yılların en büyük klasiklerden biri olan CSKA Moskova - Fenerbahçe rekabetinde heyecan bu kez play-off aşamasında yaşanacak.

İlk 15 haftada yalnızca 5 galibiyet alan Fenerbahçe Beko, sonraki 19 maçının 15'i kazanarak; normal sezonu 20 galibiyetle 7. basamakta tamamladı ve üst üste 6. kez play-off'a adını yazdırdı. 

Bu sürecte temsilcimiz adına en büyük şanssızlık, 33. haftadaki Barcelona maçında sakatlanan Jan Vesely'den gelen kötü haberdi. Mücadelede sol ayak bileğinden sakatlanan Vesely'nin sahalardan bir süre uzak kalacak olması sarı-lacivertlilerin aklında kalan olumsuz gelişme oldu. 

Sezonu 24 galibiyet ve 10 mağlubiyetle 2. basamakta tamamlayan CSKA Moskova ise, toplamda 16. kez play-off bileti aldı.

5 maçta 2 galibiyetle başladığı sezonu, sonrasında 12 galibiyetlik seriyle farklı noktaya çıkaran ve liderlik koltuğuna oturan CSKA'nin serisi, Baskonia maçıyla sona erdi. Serinin bitmesi kadar, Dimitris Itoudis'in planlarını alt üst eden bir diğer olay, Nikola Milutinov'un sakatlanarak sezonu kapatması oldu. Sezon boyunca Mike James'in saha içi ve saha dışı kararlarıyla zaman geçiren CSKA Moskova, Milutinov'un sakatlığı sonrası çıktığı 10 maçın 6'sını kaybederken, bu süreçte liderlik koltuğunu da Barcelona'ya kaptırdı.

Bitime haftalar kala Mike James'i kadro dışı bırakan CSKA Moskova, son 6 maçından galibiyetle ayrıldı ve sezonu ikinci bitirdi.

Salonuna önemli oranda seyirci alan ve bu tribün avantajını birçok maçta kullanan CSKA karşısında, temsilcimiz Fenerbahçe Beko; normal sezonda Moskova'daki maçı, yılın en iyi basketbollarından biriyle 89-83 kazanmayı başarmıştı. 

Temsilcimiz Vesely'nin sakatlığı dışında, beş oyuncu ve iki antrenörün koronavirüse yakalandığı haberiyle birlikte, bu sefer Moskova'ya bir hayli eksik kadroyla gidiyor.

Modern dönemde 29 kez karşı karşıya gelen ve bir EuroLeague klasiği haline gelen CSKA Moskova - Fenerbahçe Beko rekabetinde, sıra artık play-off heyecanında. Serideki ilk mücadele Çarşamba günü 20:00'de başlayacak ve beIN SPORTS HD 3'ten naklen yayınlanacak...