ÖZET | Fenerbahçe 2-0 Atakaş Hatayspor

Video yükleniyor...

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Atakaş Hatayspor'u Serdar Dursun'un penaltı golleriyle 2-0 mağlup etti.

Ligde üst üste 2. galibiyetini alan sarı-lacivertliler, puanını 43'e çıkardı ve 5. sıraya yerleşti.

Son 5 maçında 4. kez puan kaybeden Atakaş Hatayspor ise 39 puanda kaldı.

İlklerin maçı

Fenerbahçe'nin gelecek vadeden oyuncusu Arda Güler, sarı-lacivertli formayla ligde ilk kez 11'de görev aldı.

Sarı-lacivertlilerin sezon başında Kasımpaşa'dan renklerine bağladığı genç sol bek Çağtay Kurukalıp, ilk Süper Lig maçına çıktı. Çağtay, ilk Süper Lig maçına da ilk 11'de başladı.

Önemli anlar

Atakaş Hatayspor, karşılaşmanın 23. dakikasında gole yaklaştı. Çağtay'ın kontrol edemediği topta El Kaabi kaleyi yokladı ancak Altay gole izin vermedi.

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, 35. dakikada rakiplerinden çok şık sıyrıldı ancak vuruşu direğin hemen yanından dışarı çıktı. İzlemek için tıklayın!

Bu pozisyondan 2 dakika sonra Fenerbahçe yeniden etkili geldi. Arda'nın kullandığı serbest vuruşta Tisserand kale ağzında gelişine vuruşunu yaptı ancak Munir topu kornere çeldi. İzlemek için tıklayın!

İlk yarının uzatma dakikalarında Hatayspor etkili geldi. Adekugbe'nin penaltı noktası üzerine gönderdiği topa rahat pozisyondaki El Kaabi istediği gibi vuramadı.

Atakaş Hatayspor'da Benzia, El Kaabi'nin pasıyla 55. dakikada ağları havalandırdı. Pozisyonun noktalanmasının ardından ofsayt bayrağı kalktı ve pozisyon gol değeri kazanmadı. İzlemek için tıklayın!

60. dakikada deplasman ekibi yeniden etkili geldi. Saint-Louis, Lobjanidze'den aldığı pasta Altay Bayındır'ı geçemedi ve çok net bir pozisyondan faydalanamadı. İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe 64. dakikada penaltı kazandı. Crespo ceza sahasında El Kaabi'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Yasin Kol penaltıyı işaret etti. Penaltıda topun başına gelen Serdar Dursun, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı. İzlemek için tıklayın!

Serdar Dursun 72. dakikada kendisinin ve takımının 2. golünü atmaya çok yaklaştı. Tecrübeli golcünün çok uzaklardan yaptığı sert vuruş üst direkten dışarı çıktı. İzlemek için tıklayın!

Sarı-lacivertliler, 79. dakikada bir kez daha penaltı kazandı. Serdar Dursun, kaleci Munir'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Serdar Dursun penaltı vuruşunda hata yapmadı ve bir kez daha ağları havalandırdı. 
İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe: 2 - Atakaş Hatayspor: 0

Stat: Ülker

Hakemler: Yasin Kol, Bahattin Duran, Ata Yıldırım

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Ozan Tufan (Dk 46 Berisha), Tisserand, Serdar Aziz (Dk. 64 Szalai), Çağtay Kurukalıp, Zajc, Crespo, Osayi, Arda Güler (Dk, 73 Mert Hakan Yandaş), Rossi (Dk, 64 Pelkas), Serdar Dursun (Dk. 87 Burak Kapacak)

Atakaş Hatayspor: Munir, Kamil Ahmet Çörekçi, Sackey, Burak Öksüz (Dk. 18 Selimcan Temel) (Dk. 87 Muhammed Mert), Adekugbe, Onur Ergün, Ribeiro, El Kaabi, Benzia (Dk. 87 Bertuğ Özgür Yıldırım), Lobjanidze (Dk, 87 Sadık Baş), Saint-Louis (Dk 61 Kahraba)

Goller: Dk. 67 (Penaltıdan) ve Dk. 81 (Penaltıdan) Serdar Dursun (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 17 Ribeiro, Dk. 38 Selimcan Temel (Atakaş Hatayspor)