ÖZET | Fenerbahçe 1-2 Adana Demirspor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe ile Adana Demirspor kozlarını paylaştı. Mücadeleyi Adana Demirspor 2-1 kazandı.

Adana Demirspor'a galibiyeti getiren golleri Gökhan İnler ve Belhanda attı. Fenerbahçe'nin tek golü ise Enner Valencia'dan geldi.

Bu sonuçla Fenerbahçe 32 puanda kalırken, Adana Demirspor 33 puana yükseldi ve ligin dördüncü sırasına yerleşti.

Adana Demirspor'a karşı oynadığı son 7 maçın altısını ikiden fazla gol atıp kazanan ev sahibi ekip, 1 gol attığı tek maçta mağlup oldu.
 
Fenerbahçe'yi mağlup eden Adana Demirspor, 1998 yılının Ocak ayından beridir de ilk kez Fenerbahçe'yi mağlup etmiş oldu. 

Önemli Anlar

Adana Demirspor, sağ kanattan Yunus Akgün öncülüğünde organize bir şekilde Fenerbahçe kalesine kadar geldi. Ceza sahasının solunda bekleyen Vargas, şutunu çekti ancak Berke Özer gole izin vermedi.
İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe, orta sahadan iyi pas yaparak çıktı. İlk olarak İrfan Can şutu çekti ancak Muric'in müdahale ettiği top kale direğine çarptı. Direkten dönen topu Valencia tamamlamak istedi ancak Adana Demirspor kalecisi bir kez daha kurtarışını yaptı. İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe hücumunda Enner Valencia rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Valencia hata yapmadı ve golü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

Dakikalar 34'ü gösterirken Adana Demirspor'un tecrübeli oyuncusu Gökhan İnler, ceza sahası dışından yaptığı şık vuruşla takımının ilk golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

İkinci yarının ilk dakikalarında Kaan Kanak'ın topuna hareketlenen Belhanda topu tamamladı ve Adana Demirspor'u öne geçirdi. İzlemek için tıklayın!

Fenerbahçe: 1 - Adana Demirspor: 2

Stat: Ülker

Hakemler: Halil Umut Meler, Volkan Ahmet Narinç, Esat Sancaktar

Fenerbahçe: Berke Özer, Osayi-Samuel, Min-jae, Szalai, Novak (Dk. 84 Rossi), Sosa, İrfan Can Kahveci (Dk. 60 Serdar Dursun), Mert Hakan Yandaş (Dk. 72 Ferdi Kadıoğlu), Zajc (Dk. 84 Meyer), Pelkas (Dk. 60 Mesut Özil), Valencia

Adana Demirspor: Muric, Svensson, Samet Akaydın, Tayyip Talha Sanuç, Kaan Kanak (Dk. 86 Tarık Çamdal), Gökhan İnler, Stambouli (Dk. 79 Sinan Kurt), Yunus Akgün, Belhanda (Dk. 66 Akintola), Vargas (Dk. 66 Bjarnason), Assombalonga

Goller: Dk. 29 Valencia (Penaltıdan) (Fenerbahçe), Dk. 34 Gökhan İnler, Dk. 46 Belhanda (Adana Demirspor)

Sarı kartlar: Dk. 27 Svensson, Dk. 40 Stambouli, Dk. 48 Belhanda (Adana Demirspor), Dk. 47 Mert Hakan Yandaş, Dk. 90+2 Osayi-Samuel (Fenerbahçe)