F.Bahçe'nin Tuncay'ı var!..
Yayınlanma Tarihi 13 Şubat 2007 Sal 13:00
UEFA Kupası 3. tur ilk maçında karşılaşacağı Hollanda'nın AZ Alkmaar takımına karşı önemli bir sınav verecek Fenerbahçe'nin, zorlu mücadelede en önemli kozlarından birisi futbolcusu Tuncay Şanlı olacak.
Sarı-lacivertliler, kendi sahasında rövanş için avantaj sağlamak istediği ilk maçta, Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu Tuncay'a güveniyor.
Sarı-lacivertli formayla Avrupa'da toplamda 11 golü bulunan Tuncay, bu sezon 5 gol attı. Tuncay, takımının bu sezon Avrupa kupası maçlarında karşılaştığı 7 takımın 4'üne gol atma başarısı gösterdi.
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımı karşısındaki iki maçta da gol atan sarı-lacivertli futbolcu, UEFA Kupası 1. tur mücadelesinin rövanşında Danimarka'nın FC Randers takımına, 2. turda H Grubu'ndaki maçlarda İtalya'nın Palermo takımına ve Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımına karşı 1'er gol attı.
Sarı-lacivertlilerin Tuncay'dan sonra, Avrupa kupalarında gol yollarında güvendiği isim bu sezon 3 golü bulunan Appiah. Ganalı futbolcu, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında B36 Torshavn'a, 3. Ön Eleme Turu rövanşında Dinamo Kiev'e ve UEFA Kupası H Grubu'nda Palermo'ya 1'er gol attı.
Forvet oyuncuları Kezman ve Semih'in kart cezaları nedeniyle forma giyemeyeceği karşılaşmada, sarı-lacivertlilerin tek forveti olacak Deivid'in bu sezon Avrupa kupası maçlarında sadece 1 golü bulunuyor. UEFA'da H Grubu'ndaki maçlarda ilk 11'de forma şansı bulamayan Deivid, ilk 11'de yer aldığı UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında FC Randers filelerini bir kez sarsmıştı.
Öte yandan Avrupa kupalarında, 100. kuruluş yılını kutladığı 2006-2007 sezonunda, bugüne kadar elde ettiğinin üstünde bir başarı isteyen Fenerbahçe, bu sezon çıktığı 10 Avrupa Kupası maçının sadece 3'ünde rakiplerine yenildi.
Avrupa kupalarındaki 10 maçın 5'ini kazanan sarı-lacivertliler 2 beraberlik, 3 de mağlubiyet aldı.
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turundan itibaren Avrupa kupası macerasına başlayan, 3. ön eleme turunda elenerek yoluna UEFA'da devam eden Fenerbahçe, hedefini UEFA'da önemli bir başarı elde etmek yönünde belirledi.
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımını geçen sarı-lacivertliler, 3. Ön Eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı karşısında takılarak ''Devler Ligi''ne veda etti.
UEFA'da ilk turda Danimarka'nın FC Randers ekibiyle eşleşen Fenerbahçe, iki maçta da rakibini yenerek 2. tura kaldı. İkinci turda İngiltere'nin Newcastle United, İspanya'nın Celta Vigo, İtalya'nın Palermo ve Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımlarıyla birlikte yer aldığı H Grubu'nu, 3. sırada tamamlayarak bir üst tura yükseldi ve 3. turda Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile eşleşti.
İki sezon önce (2004-2005) UEFA'da 3. turda İspanyol Real Zaragoza ile eşleşen Fenerbahçe, ilk maçta İstanbul'da 1-0 yenildiği rakibine, deplasmanda da 2-1 mağlup olarak kupadan elenmişti.
Fenerbahçe'nin 2006-2007 sezonunda yaptığı Avrupa kupası maçlarında elde ettiği sonuçlar ve golleri atan futbolcular şöyle:
1- Fenerbahçe-B36 Torshavn.......: 4-0 (Appiah, Tümer, Tuncay, Önder)
2- B36 Torshavn-Fenerbahçe.......: 0-5 (Tuncay, Mehmet, Can, Semih, Murat)
3- Dinamo Kiev-Fenerbahçe........: 3-1 (Aurelio)
4- Fenerbahçe-Dinamo Kiev........: 2-2 (Appiah, Kerim)
5- Fenerbahçe-FC Randers.........: 2-1 (R.Pedersen (K.K), Kezman)
6- FC Randers-Fenerbahçe.........: 0-3 (Deivid, Tuncay, Kezman)
7- Newcastle United-Fenerbahçe...: 1-0
8- Fenerbahçe-Palermo............: 3-0 (Appiah, Lugano, Tuncay)
9- Celta Vigo-Fenerbahçe.........: 1-0
10-Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt: 2-2 (Tuncay, Semih)