F.Bahçe'den Boysan'a sert tepki!

F.Bahçe'den Boysan'a sert tepki!
Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Haldun Boysan'ın derbi sonrası sert sözlerine Fenerbahçe yönetiminden aynı sertlikte cevap geldi.
 
Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Boysan'ın sanatçı kimliğine yakışmayan ifadeler kullandığı belirtilerek yasal girişimlerin başlatılacağı bildirildi.
 
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
 
"Sanatçı; duruşuyla, fikirleriyle, olaylara ve hayata bakış açısıyla topluma örnek olan; davranışları ve konuşmalarıyla  insanlığa bir şeyler kazandırma çabası içinde olan ve  topluma ışık tutan insandır.
 
Sanatçı kimliği ile tanıdığımız Haldun Boysan; Beşiktaş maçı sonrasında 1903radyo.com adlı radyo istasyonuna telefon ile bağlanarak, yaşadığı hezeyanı ağzından dökülen küfürler ile ifade etmiştir. Yukarıda tanımlanan ve sanatçı niteliklerini yitirdiği her halinden belli olan Boysan'a sanatçı diyebilmek şu andan itibaren mümkün değildir. Eğer; 'Hezeyanı küfürle ifade etmek' bir sanat ise Boysan; 'Küfür sanatının üstadı' sayılmalıdır.
 
Bir sanatçının sergilemesi gereken duruştan ve sahip olması gereken ahlaki bilinçten son derece uzak olan Haldun Boysan'ın yaptığı çirkin ve küfür dolu açıklamaları esefle kınıyoruz. Özrü olmayacak kadar ahlaksız açıklamalar yapan Haldun Boysan, bırakın sanatçı  nitelikleri taşımayı ve insanlığa örnek olmayı; kendini bilen, akıllı, ahlaklı hiçbir  insanın göstermeyeceği şekilde bir tavır sergilemiş ve tüm Türk halkına gerçek yüzünü göstermiştir. Bu konuşma ve tavırların  normal bir insanın sahip olması gereken ruh haliyle uzaktan yakından ilgisi yoktur.
 
Haldun Boysan'ın, kendisini hala 'Kurtlar Vadisi'nde oynadığı rolün etkisinden kurtaramadığı apaçık ortadadır. Rol aldığı dizide yansıtılan  hayal dünyası ile gerçeği birbirinden ayırt edemediğini bizlere kanıtlayan bu konuşmaları yapan  şahısa, sanatçı demek; sanatlarını, sanatçı ahlakı ve vizyonuyla icra eden ülkemiz sanatçılarına ağır hakaret olacaktır. Bunun ötesinde; bu davranışların sürekli tekrarlanması, bu kişinin akıl ve ruh sağlığının bozuk olduğunun en açık göstergesidir.
 
Haldun Boysan; sadece Başkanımız Aziz Yıldırım, futbolcumuz Emre Belözoğlu ve camiamızdan değil; tüm Türk halkından ve spor kamuoyundan derhal özür dilemelidir.
  
Ülkemizde, stadyumlarda  yaşanan şiddet ve fanatizmi önlemek adına özel yasaların çıkarılarak mücadele edildiği bir dönemde; Boysan'ın bu çirkin konuşması ve tavrı, çıkartılacak olan yeni yasalara örnek teşkil edebilecek niteliktedir.
 
Bir radyoda; ahlaka aykırı şekilde ifadeler kullanacak kadar  fanatik görüş ve düşüncelere sahip olan bir kişinin, her tür spor müsabakası ve spor alanından, ömür boyu uzak tutulması gerektiği ortadadır.

Kulübümüz ve iğrenç küfürlere maruz kalan kişiler, Haldun Boysan'a karşı kullanmaları gereken  yasal haklarını; spor sahalarını ve spor dünyasını çirkinleştirmeye çalışanların  yargı önünde hesap vermelerini ve cezalandırılmalarını sağlamak adına sonuna dek kullanacaklardır.
Ayrıca; yayını yapanlar hakkında da RTÜK nezdinde  her türlü girişimde bulunulacaktır.
Kamuoyunun da; Haldun Boysan'a gereken tepkiyi göstereceğine inanıyoruz.
 
Bu şahsın galiz küfürlerine maruz kalan; Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve  hakem camiasının kendilerine yapılan bu saldırıya sessiz kalmadıklarını görmek istiyoruz.