EURO 2024 C Grubu'nda kader belli oldu!

Video yükleniyor...

EURO 2024'te C Grubu üçüncü ve son hafta maçlarında İngiltere ile Slovenya 0-0 berabere kalırken, Danimarka ve Sırbistan karşılaşması da golsüz eşitlikle noktalandı.

Bu sonuçla C Grubu'nda 5 puana yükselen İngiltere lider olarak adını bir üst tura yazdırmayı başardı. Sırbistan'dan bir puanı alan Danimarka'da 3 puanla son 16'ya kaldı.

Avrupa şampiyonalarına ikinci kez katılan Slovenya ise topladığı 3 puan ve averajı ile en iyi üçüncülerden olarak bir üst tura yükseldi.

Sırbıstan ise 2 puanda kalarak 4. sırada turnuvaya veda etti.

İNGİLTERE - SLOVENYA MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Beraberlikler damga vurdu

Turnuvada en çekişmeli müsabakaların oynandığı ve birçok beraberliğin yaşandığı C Grubu'nda son maçlara 3 takım liderlik iddiasıyla girmişti.

Maçlar öncesinde İngiltere 4 puanla liderken, Danimarka ve Slovenya'nın 2'şer puanı bulunuyordu. Bir puanlı Sırbistan ise son sırada yer alıyordu.

Oynanan son maçların ikisi de golsüz sona erince İngiltere grubu lider tamamladı. Slovenya ise en iyi üçüncülerden son 16 turuna kalmayı başardı.

DANİMARKA - SIRBİSTAN MAÇININ BÜTÜN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Slovenya'dan bir ilk...

Slovenya, C Grubu'nda hiç galibiyet alamadan üst tura yükseldi. Oynadığı 3 müsabakadan da beraberlikle ayrılan Slovenya, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonasında son 16'ya kaldı.

Tarihinde ikinci kez bu turnuvada mücadele eden Slovenya, ilk EURO tecrübesinde 2 beraberlik, 1 yenilgi yaşamış ve grup aşamasını geçememişti.

Danimarka, Almanya ile eşleşti

Son Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynama başarısı gösteren Danimarka, son 16 turunda ev sahibi Almanya'nın rakibi oldu.

A Grubu'nu lider tamamlayan Almanya ile Danimarka, 29 Haziran Cumartesi günü çeyrek finale yükselebilmek için mücadele edecek.