İspanya penaltılarla yarı finalde!

İspanya penaltılarla yarı finalde!
2020 Avrupa Şampiyonası çeyrek final mücadelesinde İsviçre ile İspanya, Krestovskiy Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren karşılaşmada rakibini seri penaltı atışları sonucunda 3-1 deviren İspanya yarı finale yükseldi!

İspanya, yarı finalde İtalya ile karşı karşıya gelecek.

Maçtan dakikalar

İspanya, karşılaşmanın 8. dakikasında öne geçti. Köşe vuruşunda gelen topta Alba gelişine sert vurdu ve İsviçre savunmasında Zakaria'ya çarpan top ağlarla buluştu. 

26. dakikada Koke'nin ortasında iyi yükselen Azpilicueta, kaleci Sommer'e takıldı.

İspanyollar 47. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Morata'nın çevirdiği topta vuruşunu yapan olmo, Sommer'i geçemedi.

56. dakikada İsviçre duran topla etkili oldu. Rodriguez'in ortasında Zakaria kafayı vurdu ancak top direğin hemen dibinden dışarı çıktı.

Rakibi karşısında baskısını artıran İsviçre, 64. dakikada net bir fırsat yakaladı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Zuber'in vuruşunda kaleci Simon meşin yuvarlağı kornere çeldi.

İsviçre'nin aradığı gol 68. dakikada geldi. İspanya savunması arasında yaşanan anlaşmazlıktan faydalananan Freuler, topu Shaqiri'ye kazandırdı. Shaqiri'nin düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu ve skor 1-1'e geldi.

77. dakikada İsviçre 10 kişi kaldı. Freuler'in Moreno'ya kayarak yaptığı müdahalenin ardından hakem doğrudan kırmızı kart gösterdi.

Normal sürede başka gol sesi çıkmadı.

Uzatmaların ikinci dakikasında İspanya golle burun buruna geldi. Alba'nın kale ağzına yaptığı ortada şutunu çeken Moreno, net bir fırsattan yararlanamadı.

100. dakikada Moreno ile Sommer bir kez daha karşı karşıya geldi. Sommer, Moreno'nun yakın mesafeden yaptığı vuruşta muhteşem bir reaksiyon göstererek topu kornere çeldi.

120 dakika sonunda 10 kurtarışa imza atan İsviçre kalecisi Sommer, EURO 2020'de bir maçta en fazla kurtarış yapan kaleci oldu.

Maçın uzatma dakikalarında da iki taraf birbirine üstünlük sağlayamadı.