"Enes Ünal belki bir gün geri döner..."

Video yükleniyor...

İspanya Milli Takımı ve İspanya La Liga ekiplerinden Villarreal'in eski yıldız futbolcularnıdan Marcos Senna, milli oyuncu Enes Ünal'ın özellikle son iki sezondaki performansıyla kalitesini gösterdiğini söyledi.

Villarreal'de 11 yıl forma giyen, İspanya Milli Takımı ile 2006 Dünya Kupası ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden, profesyonel futbol kariyerini noktaladıktan sonra ise kulüp elçisi olarak çalışmayı sürdüren Senna, soruları yanıtladı.

Senna, LaLiga gol krallığı yarışında 17 golü bulunan Barcelonalı Robert Lewandowski ve 14 golü bulunan Real Madrid'den Karim Benzema'nın ardından 13 golle 3. sırada bulunan Enes'in, Getafe ile son iki sezondur gol krallığında üst sıralarda yer almasının çok önemli olduğunu vurguladı.

"Ligin en önemli forvetlerinden"

Enes'in İspanya kariyerine Villarreal'de başladığını hatırlatan Senna, "Enes Ünal'ı özellikle Villarreal'e transfer olduğundan bu yana sıkı bir şekilde takip ettim. Enes, potansiyeli çok yüksek, çok kaliteli bir oyuncu. Villarreal'e geldiğinde çok gençti, hala da genç. Artık LaLiga'da kendini buldu. Ligin en önemli forvetlerinden biri haline geldi. Attığı gollerle de bunu kanıtlıyor. Bu durum bizi de gururlandırıyor. Çünkü Enes'in LaLiga'daki hikayesi Villarreal'le başladı. Belki bir gün geri döner. Enes çok iyi bir çocuk, çok iyi bir futbolcu ve onu Villarreal'de her zaman çok sevdik." diye konuştu.

Villarreal'in bu sezonki performansını da değerlendiren Brezilya asıllı İspanyol futbol adamı, "Bu sene inişli çıkışlı bir sezon geçiriyoruz. Son iki maça kadar güzel bir hava yakalamıştık. Bazı önemli oyuncularımız sakatlık yaşasa da yerlerine forma giyen isimler de çok kaliteli. Sezon sonuna kadar mücadeleye devam ederek Avrupa kupaları hedefimize mutlaka ulaşmak istiyoruz. Bu sene Villarreal'in 100. yılı. 100. yıl her kulüp için önemlidir. Bu sene en önemli hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne dönerek taraftarımıza bir hediye vermek." ifadelerini kullandı.