EMS Yapı Sivasspor'a İngiliz orta saha

EMS Yapı Sivasspor'a İngiliz orta saha
EMS Yapı Sivasspor, İngiliz orta saha Alex Pritchard'ı transfer ettiğini açıkladı.

EMS Yapı Sivasspor'un resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

"EMS Yapı Sivasspor’umuz, İngiliz futbolcu Alex Pritchard’ı renklerine bağladı.

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren EMS Yapı Sivasspor’umuz, 31 yaşındaki on numara oyuncusu Alex Pritchard ile anlaşmaya vardı. Sivas’a gelen Alex, Başkan vekilimiz Bahattin Eken'in katıldığı imza töreninde kendisini 2 yıllığına EMS Yapı Sivasspor’umuza bağlayan sözleşmeye imza attı."

Alex Pritchard: "Çok heyecanlıyım"

Transferin ardından açıklamalarda bulunan Pritchard, “Bu transferde çaba gösteren Gökhan Karagöl Bey'e ve menajerlerime teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte elimden gelenin en iyisini yapıp yeni maceramda başarılı olmak istiyorum. Kariyerimde ilk defa İngiltere dışında oynayacağım. Dışarıda oynayıp kendime yeni şeyler katmak istiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Şu anda çok heyecanlıyım ve taraftarımızın karşısına çıkmak için sabırsızlanıyorum. Geçtiğimiz sene de benimle alakalı bir ilgi vardı ama bu futbol gerçekleşmedi. Trendyol Süper Lig de oldukça güçlü ve mücadeleci bir lig. Biz Avrupa’ya gitmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Alex Pritchard Kimdir?

3 Mayıs 1993’te İngiltere’de dünyaya gelen Alex Pritchard, futbola West Ham United altyapısında başladı. Ardından Tottenham, Peterborough, Swindon Town, Brentford, Norwich, Huddersfield ve Sunderland forması giyen oyuncu, geçtiğimiz sezon ise Birmingham da forma giydi.

Kariyerinde 368 maça çıkan orta saha 48 kez gol sevinci yaşadı ve 66 kez de asist yaptı.