ÖZET | EMS Yapı Sivasspor 1-3 MKE Ankaragücü

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında MKE Ankaragücü deplasmanda EMS Yapı Sivasspor'u 3-1 mağlup etti.

Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu hakem Çağdaş Altay'ın düdüğüyle başlayan mücadelede ev sahibi Sivas oyunun kontrolünü eline aldı.

Kanatlardan etkili ataklar yakalayan Sivasspor'da dakikalar 18'i gösterdiğinde Samu Saiz, Yunus Konak'ın asistinde takımını 1-0 öne geçirdi.

Morutan ilk golünü attı

Gol sonrası reaksiyon veren MKE Ankaragücü de Olimpiu Morutan ve Garry Rodrigues ile hızlı çıktığı ataklar ile gol ararken, 31. dakikada Morutan'ın kafa golüyle eşitliği yakaladı.

Morutan aynı zamanda yeni takımı Ankaragücü'yle de ilk golünü atma başarısı gösterdi.

N'Jie takımını 10 kişi bıraktı

İlk yarı eşitlikle sona ererken, ikinci devre de ilk yarıdaki gibi hızlı başladı. İlk dakikalarda ev sahibi Sivasspor baskısını artırırken, 59. dakikada Clinton N'Jie yaptığı faul ile ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

10 kişi Sivasspor karşısında baskısını artıran Ankaragücü'nde ise takımın kaptanı Tolga Ciğerci ceza sahası dışından sert bir şut vururken, defanstan seken top ağlarla buluştu.

MKE Ankaragücü'nde oyuna sonradan giren Renaldo Cephas son dakikalarda kendi yarı sahasından taşıdığı topu kaleciyi de çalımlayarak ağlara yolladı ve skoru 3-1 yaptı.

Karşılaşmada başka gol sesi çıkmazken 90 dakika deplasman ekibi MKE Ankaragücü'nün üstünlüğüyle sona erdi. Bu skorla birlikte Ankaragücü yeni sezonda ilk galibiyetini alarak 5 puana yükseldi.

EMS Yapı Sivasspor ise 5 puanda kaldı.

İşte maçtan öne çıkan pozisyonlar:

18. dakikada EMS Yapı Sivasspor öne geçti. Yunus Emre Konak'ın pasında orta alanda topa sahip olan Saiz, ceza sahası önüne kadar taşıdığı meşin yuvarlağı, düzgün vuruşuyla ağlarla buluşturdu: 1-0. İzlemek için tıklayın!

31. dakikada beraberlik golü geldi. Hanousek'ın sol kanattan içeri açtığı ortaya iyi hareketlenen Morutan, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelerle gönderdi: 1-1. İzlemek için tıklayın!

60. dakikasında ev sahibi ekipte Clinton N'Jie yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartını görerek kırmızı kart ile maçtan atıldı. İzlemek için tıklayın!

66. dakikada konuk ekip öne geçti. Ceza sahası içinde topla buluşan Garry Rodrigues, ceza yayı önündeki Tolga Ciğerci ile meşin yuvarlağı buluşturdu. Tolga Ciğerci'nin düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-2. İzlemek için tıklayın!

90+6. dakikada Cephas, kendi yarı alanında buluştuğu topu Charisis'ten kurtarıp rakip alana taşıdı. Cephas meşin yuvarlağı, kalecinin beraberlik golü atmak için terk ettiği boş kaleye gönderdi: 1-3. İzlemek için tıklayın!

EMS Yapı Sivasspor: 1 - MKE Ankaragücü: 3

Stat: Sivas 4 Eylül

Hakemler: Çağdaş Altay, Mehmet Kısal, Samet Çavuş

EMS Yapı Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Uğur Çiftçi, Appindangoye, Charisis, Manaj (Dk. 71 Barrow), N’Jie, Emrah Başsan (Dk. 72 Burak Kapacak), Saiz, Yunus Emre Konak, Caner Osmanpaşa, Murat Paluli (Dk. 84 Emre Gökay)

MKE Ankaragücü: Bahadır Han Gündoğdu, Hanousek, Bajic, Efkan Bekiroğlu (Dk. 86 Ali Kaan Güneren), Garry Rodrigues (Dk. 76 Cephas), Dokanovic, Mujakic, Radakovic, Tolga Ciğerci (Dk. 76 Cem Tuna Türkmen), Kitsiou, Morutan (Dk. 90+4 Alperen Kuyubaşı)

Goller: Dk. 18 Saiz (EMS Yapı Sivasspor), Dk. 31 Morutan, Dk. 66 Tolga Ciğerci, Dk. 90+6 Cephas (MKE Ankaragücü)

Kırmızı kart: Dk. 59 N’Jie (EMS Yapı Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 39 Saiz (EMS Yapı Sivasspor), Dk. 62 Dokanovic, Dk. 74 Tolga Ciğerci (MKE Ankaragücü)

SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN