ÖZET | EMS Yapı Sivasspor 1-0 Çaykur Rizespor

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'de 25. haftada EMS Yapı Sivasspor evinde Çaykur Rizespor'u ağırladı.

Çekişmeli maçı EMS Yapı Sivasspor maçı 1-0 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Maça Çaykur Rizespor hizlı başlarken konuk ekip 12. dakikada tehlikeli geldi ancak kaleci başarılı oldu. Ataklarına devam eden İlhan Palut'un öğrencileri bu sefer de 17. dakikada Akintola ile gole çok yaklaştı ancak top bir kez daha çizgiyi geçmedi.

EMS Yapı Sivasspor da konuk ekibin pozisyonlarının ardından maça dahil olurken golü bulan taraf oldu. 30. dakikada son haftaların formda ismi Rey Manaj serbest vuruştan attığı harika golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Çaykur Rizespor beraberlik için bastırdı ve üst üste net pozisyonlara girdi ancak gol sesi çıkmadı. İlk yarıda başka gol çıkmazken soyunma odasına 1-0'lık EMS Yapı Sivasspor üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıda da Çaykur Rizespor tehlikeli ataklarına devam etti. Girilen pozisyonlar sonucunda 57. dakikada Çaykur Rizespor penaltı kazandı ancak VAR incelemesi sonucunda iptal edildi.

Maçın geri kalanında başka gol çıkmazken karşılaşmayı EMS Yapı Sivasspor 1-0 kazandı ve puanını 33 yaptı, Çaykur Rizespor ise 36 puanda kaldı.

Rey Manaj yanıyor!

EMS Yapı Sivasspor'un Arnavut golcüsü Rey Manaj attığı gollerle takımına büyük katkı sağlıyor. Son dokuz maçta yedi gol atan oyuncu bugün de attığı harika golle takmına galibiyeti getirdi. Rey Manaj bu sezon kırmızı beyazlı formayla 23 maçta 15 gol attı.

Çaykur Rizespor üç maçtır kazanamıyor

EMS Yapı Sivasspor'a 1-0 mağlup olan Karadeniz ekibi üç haftadır kazanamıyor. VavaCars Fatih Karagümrük'e 4-0 mağlup olan Çaykur Rizespor sonraki haftada evinde Tümosan Konyaspor ile 0-0 berabere kalmıştı. Son olarak EMS Yapı Sivasspoor karşsında gol için net pozisyonlara giren Çaykur Rizespor bir türlü aradığıo golü bulamadı ve sahadan puansız ayrıldı.

Öne çıkan pozisyonlar:

12. dakikada Çaykur Rizespor gole çok yaklaştı. İzlemek için tıkla!

17. dakikada Çaykur Rizespor, Akintola ile tehlikeli geldi. 
İzlemek için tıkla!

30. dakikada Sivasspor öne geçti. Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşta, topun başına Manaj geçti. Manaj'ın sert şutunda meşin yuvarlak, kaleci Gökhan Akkan'ın solundan ağlara gitti: 1-0. 
İzlemek için tıkla!

40. dakikada Çaykur Rizespor, beraberliğe çok yaklaştı. İzlemek için tıkla!

57. dakikada Çaykur Rizespor'un VAR incelemesi sonucunda penaltısı iptal edildi. 
İzlemek için tıkla!

EMS Yapı Sivasspor: 1 - Çaykur Rizespor: 0

Stat: BG Grup 4 Eylül

Hakemler: Emre Kargın, Deniz Caner Özaral, Abdullah Uğur Sarı

EMS Yapı Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Murat Paluli (Dk. 90+4 Azizbek Turgunboev), Caner Osmanpaşa, Poungouras, Appindangoye, Uğur Çiftçi, İbrahim Akdağ, Bartuğ Elmaz, Charisis (Dk. 70 Hakan Arslan), N'Jie (Dk. 70 Menig), Manaj (Dk. 88 Caktas)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Muhammet Taha Şahin, Mocsi, Emirhan Topçu, Hojer (Dk. 88 Halil İbrahim Pehlivan), Shelvey, Olawoyin, Akintola, Varesanovic (Dk. 65 Muammer Sarıkaya), Zeqiri (Dk. 65 Benhur Keser-Dk. 71 Gustavo), Gaich (Dk. 65 Minchev)

Gol: Dk. 30 Manaj (EMS Yapı Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 58 İbrahim Akdağ (EMS Yapı Sivasspor), Dk. 67 Emirhan Topçu (Çaykur Rizespor)