Emre Belözoğlu'ndan Aykut Kocaman ve Alex sözleri

Emre Belözoğlu'ndan Aykut Kocaman ve Alex sözleri
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, turuncu-lacivertli takımın kamp çalışmalarını sürdürdüğü Antalya'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin efsane oyuncusu Alex de Souza'nın eski teknik direktörü Aykut Kocaman hakkında söylediği iddia edilen "Çalıştığım en kötü teknik direktördü" ifadesinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"İkisi de çok konuşan isimler değil. Özel isimler. Fenerbahçe tarihinin 2 çok önemli parçası. Birbirinden ayırt edemezsiniz. Alex'in hangi soru karşısında bu cevabı verdiğini ben bilmiyorum. Okuduklarım üzerinden değerlendirebilirim. Herkesin kendi fikridir. Saygı duyuyorum. Aykut Kocaman ile Alex'in beraberliğini bilen birisi olarak, şampiyonlukları ve 3 Temmuz'u beraber yaşadık. Benim de çok fikirlerim var ama söylerken kendimi tutuyor, yaşanmışlıklara binaen susuyorum. Aslında susmak da büyük bir şereftir. Birazcık spekülasyonları oluşturuyor. Zaten Fenerbahçe çok zor süreç yaşıyor. Bunu da kullanıyorlar. Alex de böyle bakmalı. Ne Aykut Kocaman'ı Alex'ten, ne de Alex'i Aykut Kocaman'dan kimse ayıramaz. Aykut Kocaman bu ligi en iyi bilen teknik direktördür. Bu konuşma ve üslup, totalde kişilerden çok camialara zarar veriyor. Alex'i de Aykut Kocaman'ı da çok seviyorum. İkisi de çok değerli. Alex de Fenerbahçe futbol tarihinin gördüğü en büyük yabancı futbolcu. Bir gün gelip ikisi de beraber çalışabilir. Neden olmasın? Oyuncuyken Aykut Kocaman, Abdullah Avcı ve Fatih Terim ile gerginliğim oldu. Hiçbir zaman her şey güllük gülistanlık değildir. Alex ile Aykut Kocaman'ın birbirlerinden ortak menfaat çıkardıklarını gördüm. Ben o tarafına bakıyorum. Teknik adamlıkta, oyuncularla alttan aldığınız ya da üste çıktığınız süreçler olur. Yönetmek kolay değildir. En zor oyuncu bendim. Zor bir takım vardı Aykut Kocaman'ın elinde. Ben ikna edilmesi zor bir oyuncuydum. Ben Aykut Kocaman için zordum, onun tarzı da benim için zordu. Güzel anılar kalmıştır. Camiamızın nasıl zorluklar yaşadığını biliyorum. Aykut Kocaman benim için her zaman değerli biri olarak kalacaktır. Bu ne olursa olsun değişmez."

Emre Belözoğlu, daha önce beraber çalıştığı Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın başarılı olmasını istediğini kaydetti.

Belözoğlu, uzun yıllar futbol oynadığı ve sportif direktörlük ile teknik direktörlüğünü de üstlendiği Fenerbahçe ile 5 Şubat'ta oynayacakları müsabakayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bunlar kolay duygular değil. Fenerbahçe kalbimdeki takımdır ama bugün itibarıyla Fenerbahçe Kulübünün mensubu değilim. Gönlümdeki yerini her zaman koruyacak. Karşımızda iyi bir takım olacak. İsmail hocayla beraber daha farklı bir diziliş ve motivasyonla oynamak isteyen bir takım var. Zor bir maç olacak. Psikolojik anlamda da kolay olmayacak. İstediğimiz dominant bir oyun var. Fenerbahçe son 3 maçta puan olarak isteklerine ulaşamadı gibi görünüyor. İki takımın kazanmak istediği güzel bir maç olacak. Hak edenin kazanacağı ve dostça bir maç olmasını isterim." ifadelerini kullandı.

23 haftası geride kalan Süper Lig'de 54 puanla lider durumda bulunan Trabzonspor'un şampiyonluk yolunda büyük bir avantaja sahip olduğunu aktaran Emre Belözoğlu, "Gerçekçi olmak lazım. Trabzonspor çok büyük bir avantaj içinde yoluna devam ediyor. Abdullah Avcı çok başarılı bir teknik adam. İyi çalışan bir teknik ekibi var. Büyük hatalar ve formsuzluklar olmazsa Trabzonspor'un şampiyon olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

RÖPORTAJIN TAMAMI BURADA!