Emre Belözoğlu geldi, Başakşehir bu alanda zirveye yerleşti

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de, Emre Belözoğlu'nun göreve gelmesiyle 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan Medipol Başakşehir'in başarısı istatistiklere de yansıdı. 
 
Aykut Kocaman yönetimindeki ilk 8 haftada 6 puan toplayabilen turuncu-lacivertliler, Emre Belözoğlu döneminde 4 maçta 12 puanı hanesine yazdırırken özellikle isabetli şut, isabetli pas ve net gol pozisyonu istatistiklerinde önemli gelişme kaydetti. 
  
Aykut Kocaman döneminde de maç başına isabetli pas oranı yüksek olan Medipol Başakşehir, Emre Belözoğlu idaresinde bu sayıyı maç başı 468,9'dan 492,3'e yükseltti. Topa sahip olma oranını yüzde 55,1'den 58,9'a çıkartan turuncu-lacivertliler, gol yollarındaki üretkenlik sorununu da çözmeyi başardı. 
 
İsabetli şut oranını maç başı 4,5'ten 6,8'e yükselten, maç başı girdiği net gol pozisyonu oranını da 1,8'den 3,8'e çıkartan Medipol Başakşehir, bunun meyvisini de aldı. İlk 8 haftada 8 gol atan turuncu-lacivertliler, son 4 karşılaşmada 10 kez gol sevinci yaşadı.  
 
Medipol Başakşehir Emre Belözoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana Süper Lig'de isabetli pas, isabetli şut ve net gol pozisyonu istatistiklerinde Spor Toto Süper Lig'de lider konumda yer aldı.