Emirhan İlkhan kimdir? İşte genç yıldızın hikayesi...

Video yükleniyor...

Türk futbolunda genç bir yıldız daha Spor Toto Süper Lig sahnesine çıktı.

Hafta içinde takımıyla Turkcell Süper Kupa'yı kazanma mutluluğu yaşayan 17 yaşındaki genç yetenek Emirhan İlkhan, siyah-beyazlı forma altında çıktığı ilk lig maçında başarılı performansıyla adından söz ettirdi.

Alınan bir puanla noktalanan Rize deplasmanında ilk gol sevincini yaşayan İlkhan, sahanın en iyi isimlerinden birisi oldu ve kendisine duyulan güveni boşa çıkarmadı.

İşte beIN SPORTS Muhabiri Gürler Akgün'ün haberine göre, genç yıldızın yükseliş hikayesinin perde arkası...

Genç yıldız, İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Terazidere'de ikamet eden ve futbolla ilgilenen bir aileden geliyor. Abilerinden birisi futbol antrenörü olan Emirhan İlkhan, Beşiktaş altyapısına Yenibosna futbol okulunda gösterdiği performansın ardından antrenör Emrah Bayraktar döneminde katıldı.

Altyapıda oyununu geliştiren ve İngilizce dersleri de alan genç futbolcu, oyun bilgisi, patlayıcı kuvveti ve fizik gücüyle yaşıtlarından ayrılarak formayı almayı başardı. İlk gelişinde antrenörleri tarafından kilolu bulunan İlkhan, buna rağmen özel yeteneğiyle şans bulmayı başardı.

En rahat olduğu bölge 8 numara 

Orta sahanın her bölgesinde forma giyebilen ve bu yönüyle joker görevi gören İlkhan'ın oynamakta en rahat olduğu pozisyonun ise 8 numara olduğu belirtiliyor. 

Aslında 17 yaşındaki futbolcunun bir anda ortaya çıkıp dikkatleri üzerine çekmesi tesadüf değil. Sezon başında A takıma alınması beklenen genç oyuncuların en başında gelen Emirhan İlkhan, yaşadığı sakatlık nedeniyle siyah-beyazlılarda forma giyme hayallerini bir süre ertelemek zorunda kaldı. İlk olarak Katar'da futbolseverlerin önüne çıkan genç yeteneğin karşılaşma sonrası kesin olarak A takımda tutulma kararı alındığı öğrenildi.

Altyapı hocası ile aynı maçta parladı

Siyah-beyazlıların unutulmaz futbolcularından İlhan Mansız'ın da uzaktan akrabası olan Emirhan İlkhan için Rize deplasmanı başka bir öneme daha sahipti. Koronavirüs nedeniyle Rize'ye gelemeyen teknik direktörler Önder Karaveli ve Serdar Topraktepe'nin yokluğunda Beşiktaş'ın başında sahaya çıkan Halim Okta'nın kulübedeki yardımcısı Gökalp Şahin, aynı zamanda Emirhan İlkhan'ın altyapıdaki ilk antrenörüydü.

Genç yıldız, Çaykur Didi Stadı'ndaki çarpıcı performansıyla futbolseverleri büyüledi. Belki de takım arkadaşları onun futboluna ayak uydurabilse Beşiktaş çok zorlu deplasmanı kayıpsız geçecekti...