Valencia veda etti, Senegal son 16'da

Valencia veda etti, Senegal son 16'da
2022 Dünya Kupası A Grubu son maçlarında Senegal, Ekvador'u 2-1 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi. Bu sonuçla birlikte Ekvador turnuvaya veda etti.

Senegal son 16 turunda İngiltere ile karşı karşıya gelecek.

Khalifa Stadyumu'nda oynanan mücadelede Senegal'e galibiyeti getiren golleri Ismaila Sarr (p) ve Kalidou Koulibaly kaydetti. Ekvador'da ise Caicedo ağları havalandıran isim oldu.

İlk yarıda çok tehlkeli ataklar bulan Senegal, 42. dakikada penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Sarr, hata yapmadı ve takımını öne geçirdi.

Ekvador 67. dakikada beraberliği yakaladı. Plata'nın kullandığı köşe vuruşunu Torres indirdi ve Caicedo uzak direkte topu ağlarla buluşturdu.

Senegal'in bu gole cevabı gecikmedi. Kullanılan köşe vuruşunda kale ağzında topu tamamlayan Koulibaly, takımına zaferi getiren golü kaydetti.

Bu sonucun ardından 7 puanla lider Hollanda ve  puanla ikinci sırada bulunan Senegal, gruptan çıkma başarısını gösterdi. Ekvador turnuvayı 4 puanla tamamlarken, Katar ilk Dünya Kupası'nda puanla tanışamadı.

Turnuvanın yıldızı Valencia'dan veda

Fenerbahçe forması giyen Enner Valencia, Senegal karşısında ağları havalandıramasa da Ekvador adına turnuvanın yıldızı oldu.

Valencia, Katar'a 2 ve Hollanda'ya 1 gol atarak turnuvayı 3 golle tamamladı.

33 yaşındaki Valencia, Senegal karşısında 90 dakika sahada kaldı.

Ekvador: 1 - Senegal: 2

Hakemler: Clement Turpin, Nicolas Danos, Cyril Gringore (Fransa)

Ekvador: Galindez, Preciado (Dk. 85 Porozo), Torres, Hincapie, Estupinan, Franco (Dk. 46 Sarmiento), Gruezo (Dk. 46 Cifuentes), Moises Caicedo, Plata, Estrada (Dk. 64 Reasco), Enner Valencia

Senegal: Edouard Mendy, Jakobs, Diallo, Koulibaly, Sabaly, Gana Gueye, Pape Gueye, Pathe Ciss (Dk. 74 Nampalys Mendy), Sarr, Dia (Dk. 90+5 Cisse), Iliman Ndiaye (Dk. 74 Dieng)

Goller: Dk. 44 Sarr (penaltıdan), Dk. 70 Koulibaly (Senegal), Dk. 67 Caicedo (Ekvador)

Sarı kart: Dk. 66 Gana Gueye (Senegal)