Efsane oyunun adı değişti

Efsane oyunun adı değişti
Dünyanın en popüler futbol oyunu serilerinden FIFA, isim değişikliğine gitti.

Geçtiğimiz aylarda PES isminden vazgeçip eFootball adına geçiş yapan KONAMI'nin ardından, FIFA oyunu da adını 2024 itibarıyla EA SPORTS FC olarak çıkacağını açıkladı.

Böylece oyun EA motorunu kullanmaya devam edecek ve dünyaca ünlü kulüplerin ve yıldız futbolcuların çoğu, takımlar ve ligler ile yapılan lisans anlaşmaları ile birlikte daha oynanabilir olacak.

19.000'DEN fazla oyuncu, 700'den fazla takım
 
EA yaptığı açıklamada, hayranlara FIFA serisiyle ilgili “sevdiğiniz her şeyin” EA Sports FC’nin bir parçası olacağını söyledi. Buna “deneyimler, modlar, ligler, turnuvalar, kulüpler ve sporcular” ile Ultimate Team, kariyer modu, Pro Clubs ve Volta dahildir. EA, FIFA adını kaybediyor ancak 19.000’den fazla oyuncu, 700’den fazla takım, 100’den fazla stadyum ve 30 lig için lisansını elinde tutuyor.

New York Times’ın haberine göre FIFA, oyunlarında FIFA adını kullanmak için EA’dan 1 milyar dolar istedi; bu, ilişkilerini sürdürmek için her dört yılda bir ödemesi gerekecekti. EA, FIFA adına kesinlikle ihtiyaç duymadı çünkü FIFA’nın ötesinde, 17.000’den fazla oyuncu adına ve benzerliğine ve spordaki birçok lige erişim sağlayan yüzlerce ayrı lisansa zaten sahip.

EA’dan Cam Weber, “Bu yeni bağımsız platform, yenilik yapmak, yaratmak ve gelişmek için yeni fırsatlar getirecek” dedi. “Bu, sadece bir sembol değişikliğinden çok daha fazlası – EA Sports olarak, EA Sports FC’nin değişimin sembolü olmasını sağlamaya kararlıyız. Spora anlamlı bir şekilde yeniden yatırım yapmaya kendimizi adadık ve çalışmaktan heyecan duyuyoruz. küresel hayran topluluğuna neşe, kapsayıcılık ve sürükleyicilik getiren yeni özgün deneyimlere genişletmek için çok sayıda ve artan sayıda ortakla. Önümüzdeki aylarda bu planlar hakkında daha fazla ayrıntı paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.” diye konuştu.