Teşekkürler Malaga! 10 yıl sonra bir ilk

Video yükleniyor...

Turkish Airlines Euroleagu'de Malaga, Laboral'ı 93-84 mağlup ederek Anadolu Efes'i sevindirdi. Fenerbahçe Ülker'e kaybettikten sonra gözünü İspanya'ya çeviren lacivert beyazlılar, Malaga'nın kazanmasıyla son 8'e kaldı. Efes'in de TOP 8 yapmasıyla iki Türk takımı 10 yıl aradan bu başarıyı yakaladı. En son 2004-05 sezonunda Anadolu Efes ile o zamanki adıyla Ülker çeyek finale kalmıştı.

F Grubu'nu 4. sırada tamamlayan lacivert-beyazlılar, çeyrek finalde bu akşam oynanacak maçların ardından E Grubu'nda liderlik mücadelesi veren İspanyol ekipleri Barcelona ya da Real Madrid ile eşleşecek.

Galibiyet sayıları eşit olan iki takımın da yarınki maçlarını kazanması ya da kaybetmesi halinde, ikili averajda Barcelona'ya üstünlük sağlayan Real Madrid, grubunu lider bitirerek Anadolu Efes'in rakibi olacak. Barcelona'nın galip gelmesi, Real Madrid'in kaybetmesi durumunda ise lacivert-beyazlılar, çeyrek finalde Katalan ekibiyle karşılaşacak. Anadolu Efes, ev sahibi avantajına sahip olmadığı için ilk iki maçını ve gerekmesi halinde 5. maçını deplasmanda, 3. ve 4. karşılaşmayı ise evinde oynayacak.

Barcelona, Top 16 turu son haftasında bu akşam, çeyrek final iddiasını kaybeden Galatasaray Liv Hospital'a konuk olacak. Real Madrid ise çeyrek final şansı kalmayan Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'ı ağırlayacak.