Edin Dzeko tarihe geçti! Alex de Souza ile yarışıyor...

Edin Dzeko tarihe geçti! Alex de Souza ile yarışıyor...
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda Lugano'yu iki maçta da yenerken yıldız oyuncu Edin Dzeko, 4 gole imza atmayı başardı. 38 yaşındaki oyuncu, toplamda ise Fenerbahçe adına Avrupa kupalarında 8. golüne ulaşıp en skorer isimler arasına girdi.

Geçen sezon başında Fenerbahçe'ye gelen Edin Dzeko, Avrupa kupalarında toplamda 12 maça çıktı. Geçen sezon Konferans Ligi eleme turları ile başlayan serüven çeyrek finalde eşleşilen Olympiakos maçlarına kadar devam etmişti. Bu dönemde 10 maça çıkan ve 4 gol atan Boşnak golcü, bu sezon iki Şampiyonlar Ligi eleme turu mücadelesinde 4 gole imza attı.

Lugano karşısında deplasmanda hat-trick yapan ve Türk takımları adına en yaşlı hat-trick yapan oyuncu unvanına ulaşan Dzeko, rövanş maçında da kafayla fileleri havalandırdı. Dzeko geçen sezon zİmbru ve Twente maçlarında 1'er kez fileleri havalandırırken Spartak Trnava karşısında iki gol birden atmıştı. 
 
Fenerbahçe forması altında 48 resmi maça çıkan ve 29 gole imza atan Dzeko, 0.60 gol ortalamasına ulaştı. Avrupa kupalarında 66 golü bulunan Dzeko, 8 tanesini sarı-lacivertli takım adına kaydetti ve kulüp tarihinin en golcüleri arasına girdi.
 
Alex de Souza 15 golle bu alanda ilk sırada yer alırken yabancı oyunculardan Batshuayı 9 gol, Dzeko ile birlikte Enner Valencia ise 8 gole imza attı.