Dünya devleri onun peşinde! Endrick hakkında her şey burada

Dünya devleri onun peşinde! Endrick hakkında her şey burada
Palmeiras'ın 16 yaşındaki yıldız adayı Endrick Lamar, dünya devlerini peşine taktı.

Real Madrid, Paris Saint-Germain ve Barcelona'nın kadrosuna katmak için yarıştığı Endrick, Brezilya futbolunun yeni Neymar'ı olarak görülüyor.

Peki Endrick kimdir?

21 Temmuz 2006'da Brezilya'nın başkenti Brazilya'da doğan Endrick, futbola Brezilya'nın gecekondu mahallelerinde 'favelalarda' başladı.

Attığı goller ve yaptığı bilek hareketleriyle Palmeiras'ın yetenek avcılarını büyüleyen Endrick, 11 yaşında Palmeiras altyapısında oynamaya başladı.

Fakir bir ailenin çocuğu olan Endrick, 15 yaşında Palmeiras ile profesyonel sözleşme imzaladı ve babasıyla birlikte Sao Paulo'ya taşındı.

10 Ekim 2022'de Palmeiras formasıyla Athletico Paranaense ağlarına 2 gol bırakan Endrick, kulüp tarihinin en genç golcüsü oldu.

Hücumun her bölgesinde oynayabilen Endrick, sol ayağını kullanıyor.

İdolü olarak Cristiano Ronaldo'yu gören Endrick, "Ronaldo muhteşem bir adam, fenomen. Onun izinden gitmek istiyorum" demişti.

"Kendi hikayemi yazmak istiyorum"

Geçtiğimiz günlerde The Week'e konuşan Endrick, "Her genç sporcu Brezilya tarihinde iz bırakmış oyunculardan ilham alır. Onların yaptıklarını ben de yapmak istiyorum ama asıl amacım kendi hikayemi yazmak" dedi.

Endrick, transferle ilgili ise "Geleceği düşünmemeye çalışıyorum. Tanrı'nın izniyle Palmeiras için şampiyonluklar kazanmak ve taraftarlarımızı sevindirmek istiyorum" şeklinde konuştu.