Domenec Torrent ilk özel röportajını beIN SPORTS'a verdi

Video yükleniyor...

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Türkiye'deki ilk özel röportajını beIN SPORTS'a verdi.

59 yaşındaki teknik adam, beIN SPORTS HABER ekranlarında Kutlu Akpınar'ın sorularını içtenlikle yanıtladı.

İşte Torrent'in röportajından öne çıkan açıklamalar:

"Sadece 45 gündür buradayım. Sezon başında göreve başlasaydım takıma alışma konusunda daha farklı durumda olabilirdik. Bazı yenilikler getirdik. Bunların uygulanması için zaman gerekiyor. İlk geldiğimizde 7 günde 3 maç oynadık. Antrenman bile yapmaya vakit yoktu. Bir an önce puan toplamamız gerekiyordu. Benim oyun anlayışıma göre takımımız birçok açıdan gelişti. Fiziksel olarak güçlendik. Taktiksel olarak da daha iyi durumdayız."

"Konyaspor'un maçlarını izledim. Taktiksel olarak beğendiğim bir takım. Kaleden hızlı bir şekilde çıkıyorlar. 5-1 kaybettikleri maçı izledim. O maçtaki oyuna baktığımızda skorun tam tersi olması gerekirdi. Bu takıma saygı göstererek sahaya çıkacağız."

"Sistemle stili karıştırıyoruz. Takımdaki oyunculara uygun bir sistemle oynamalıyız. Çünkü bu takımı biz kurmadık. Zeki davranarak takıma göre doğru sistemi kullanmamız gerekiyor. Stil ise tartışılamaz. Toplu hücum ve toplu savunma yapmalıyız. Topu kaybettiğimiz zaman 5 saniye içerisinde geri almalıyız. Pep ile birlikte ve kendi yönettiğim takımlarda hep bu sistemi kullandım. Benim yönetmek istediğim takımın stili her zaman böyle olmalı."

"Ben oyuncularımızdan çok memnunum. Daha iyi oyunculara ihtiyacım olduğunu söylemiyorum. Bizim oyuncularımız çok iyi zaten."

"Pep Guardiola benim dostum. Kendisiyle yakın bir ilişkimiz var. Sürekli irtibat halindeyiz. Bizim maçımızı izlemeye gelemese bile belki takımıyla birlikte bizimle maç yapmaya gelir. Bu büyük şehri görmüş olur."

"Ben genelde rotasyon yaparım. Benzer oyuncular arasında rotasyon yapılırsa hepsi sürekli hazır olur ve aralarında tatlı bir rekabet yaşanır. Rakibe göre de kadronun değişmesi gerekir.  Erick Pulgar daha fazla süre alacak. Top tekniği iyi. Futbolu çok kolay oynayabiliyor. Taktiksel açıdan belli regülasyonlar var Morutan'ın durumuyla alakalı. Günün sonunda tüm oyuncularım iyi antrenman yapıyor. Rakibe göre hangi oyuncumuz daha faydalı olacaksa sahaya öyle çıkıyoruz."

"Sayın Fatih Terim, sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da çok önemli ve saygıdeğer bir teknik direktör. Galatasaray'ın çok büyük oyuncuları ve hocaları oldu ancak kimse sonsuza kadar yaşayamaz. Sayın Terim gibi birinin yerine gelmiş olmak kolay değil. Sayın Terim ile mücadele etmek için buraya gelmedim. Hepimiz geliğ geçeriz ama kulüp sonuna kadar kalır."

"Ekibimden birçok isimle birlikte senelerce Barcelona'da çalıştık. 1 ay önceki Barcelona'dan çok farklılar. Senenin en iyi Barcelona'sı ile karşılaşacağız. Son haftalarda büyük takımlara karşı büyük başarılar elde ediyorlar. Galatasaray'ın büyük bir tarihi var. Biz büyük bir takımız ve rakibi tanıyoruz. Ödevimizi yapacağız. Zayıf noktaları var. Kazanmayı amaçlayarak sahaya çıkacağız."