Son resmi maçları 2021'de! Dinamo Kiev'i yakından tanıyalım...

Video yükleniyor...

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, 14 yıl sonra Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor. İki takım son resmi maçında 10 Aralık 2008'de Kiev'de karşılamış, mücadeleden ev sahibi ekip, tek golle galip ayrılmıştı. Aynı zamanda bu karşılaşma Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi grupları tarihindeki son maç olarak kayıtlara geçmişti.

Fenerbahçe'nin rakibi Dinamo Kiev son resmi maçını, 12 Aralık 2021'de Zorya karşısında oynadı. Daha sonra devre arasına giren Ukrayna Premıer Lig'inde 2. Yarının Şubat ayının sonunda başlaması planlanıyordu. Ancak 24 Şubat'da Rusya'nın, Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyon sebebiyle ligin 2. yarısı oynanmadı. 

Dınamo Kiev'de bu süreçte bir çok Ukrayna temsilcisi gibi hazırlık maçları oynadı. Başkent ekibi, Legia Varşova, Galatasaray, Cluj, Borussia Dortmund, Dinamo Zagreb, Basel ve Flora takımlarıyla karşı karşıya geldi. Lucescu'nun öğrencileri çıktıkları 7 hazırlık maçında 5 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. 

2020 yılından bu yana Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Dınamo Kiev'in ligde 16 şampiyonluğu bulunuyor. Bunların sonuncusu, 2020/21 sezonunda Lucesu yönetiminde gelmişti. Dınamo Kiev'in müzesinde 13 Ukrayna Kupası, 2 kupa galipleri ve 1 Uefa Super Kupası da bulunuyor. 

Takımın dikkat çeken ismi ise hücum oyuncusu Viktor Tsygankov, 24 yaşındaki milli oyuncu, geride bıraktığımız sezon 18 lig maçında 11 gol - 3 asistle etkili bir performans sergilemişti. 

Savunmanın lider ismi Ilya Zabarnyi ve 10 numara pozisyonunda oynayan Mykola Shaparenko da öne çıkan diğer oyuncular. 

Dinamo Kiev'de daha önce ülkemizde forma giyen oyuncular da yer alıyor. Oleksandr Karavaev, 2016/17 sezonunda yarım sezon Fenerbahçe forması giymişti. Takımın 2. kalecisi Denys Boyko da 2015/16 sezonunun 2. Yarısında Beşiktaş'ın kalesini korumuştu.

2. Eleme Turu'nda ilk maçlar 19-20 Temmuz, rövanşlar ise 26-27 Temmuz tarihlerinde oynanacak. Sarı-lacivertli ekip, eşleşmede ilk maça deplasmanda çıkacak. Ukrayna'da devam eden savaş sebebiyle ilk maç Polonya'da oynanacak. 

Fenerbahçe, Kiev'i elemesi halinde Monaco, Sturm Graz, Union Saint-Gilloise ya da Midtjylland / AEK maçının galibi ile üçüncü eleme turunda eşleşecek.