Dick Advocaat, Hollanda Milli Takımı'ndaki görevinden istifa etti

Video yükleniyor...

Fenerbahçe, Teknik direktör Vitor Pereira ile sözleşmesini feshetti ve Hollandalı teknik adam Dick Advocaat ile anlaştı.

Sarı lacivertli kulüp kamuyu aydınlatma platformuna yaptığı açıklamada "Yönetim Kurulumuzca görülen lüzum üzerine Futbol A Takımımız Teknik Direktörü Vitor Pereira ile olan sözleşmemiz bugün itibariyle tek taraflı olarak feshedilmiştir" ifadesi kullandı.

Hollandalı ünlü teknik adam Dick Advocaat ise Fenerbahçe'nin yeni teknik patronu olacağını açıkladı. Advocaat ülkesi basınına sarı lacivertli yönetim ile görüştüğünü ve Fenerbahçe'nin başına geçeceğini belirtti.

Fenerbahçe Yönetimi'nden Dick Advocaat ismi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Hollandalı Teknik Adam ülkesi basınına sarı lacivertliler için kulüp takımı çalıştırmama fikrinden vazgeçtiğini söyledi.

Hollanda Milli Takımındaki görevinden de bugün itibari ile istifa eden Dick Advocaat'ın "Böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz" ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe'nin üst düzey bir kulüp olduğunu belirten Advocaat, "Danny Blind'ın hayal kırıklığı yaşamasını çok iyi anlıyorum. Ancak böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz. Sözleşmemde de, teklif almam halinde ayrılabileceğim yönünde bir madde bulunuyordu" değerlendirmesi yaptı.

68 yaşındaki tecrübeli hocanın kariyerinde 14 kupa bulunuyor. Advocaat; PSV ve Glasgow Rangers ile 5, Zenit ile 4 kupa kazandı.

Dick Advocaat'ın yarın takımın başında antrenmana çıkması bekleniyor.

Bu arada Grasshoppers maçının hazırlıklarını sürdüren sarı lacivertli takımı alt yapı sorumlusu Şenol Çorlu çalıştırıyor. Tecrübeli teknik adamın perşembe günü oynanacak maçta da takımın başında sahaya çıkacağı gelen haberler arasında.

Bu arada perşembe günü oynanacak Fenerbahçe-Grasshopper Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçını, Avusturya Futbol Federasyonu'ndan Robert Schörgenhofer yönetecek.



Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
Beşiktaş transfer haberleri
Fenerbahçe transfer haberleri
Galatasaray transfer haberleri
Trabzonspor transfer haberleri

-reklam01-