Devler Ligi'nde yarı final heyecanı başlıyor

Video yükleniyor...

Şampiyonlar Ligi heyecanı, çeyrek final rövanş karşılaşmalarıyla devam ediyor. Büyük heyecana sahne olması beklenen günde Bayern MünihVillarreal'i konuk edecek. Son şampiyon Chelsea ise Real Madrid deplasmanına çıkacak.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin merakla beklenen randevusu Santiago Bernabeu'da oynanacak. Karim Benzema'nin hat-trick yaptığı ilk maçı deplasmanda 3-1 kazanan Real Madrid, yarı final biletine çok yakın görünüyor. Ligde takipçisi Barcelona'nın 12 puan önünde zirvede yer alan eflatun beyazlılar, hafta sonunda Getafe'yi sahasında 2-0'la geçti. Real Madrid'de gözler Karim Benzema'nin üzerinde olacak. Zira Fransız yıldız bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 37 maçta 37 gol kaydederken, 13 de asistin altina imzasını attı.

Real Madrid'de 4 eksik

Mücadele öncesi Real Madrid'in eksik listesinde Eden Hazard, Isco, Vallejo ve cezalı Eder Militao'nun isimleri yazıyor. Stamford Bridge'de oynanan ilk karşılaşmada Benzema'yı durduramayan Chelsea ise, hafta sonu Southampton kalesine gol olup yağdı ve mücadeleyi 6-0 kazandı. Ligdeki farklı galibiyetle moral toplayan Londra ekibinde aşil tendonundan sakatlığı bulunan Lukaku'nun yanı sıra, Chilwell ve Azpilicueta oynayamayacak.

Santiago Bernabeu'da oynanacak dev mücadeleden gülerek ayrılacak takım, yarı finalde Atletıco Madrid - Manchester City eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Villarreal mucizeyi tamamlamak için sahaya çıkacak

Allianz Arena'da oynanacak bir diğer çeyrek final rövanş karşılaşmasında ise Bayern Münih, ilk maçta 1-0 mağlup olduğu Villarreal'i yenerek adını yarı finale yazdırma amacında olacak. Şampiyonlar Ligi tarihinde 20. kez çeyrek final turunda mücadele eden Alman ekibinde sakatlıkları bulunan Süle, Tolisso ve Choupo Moting; Villarreal'e karşı forma giyemeyecek. İspanyol ekibinde ise Alberto Moreno, takımını bu maçta yalnız bırakacak. 

Bundesliga'da en yakın rakibine 9 puan fark atan Bavyera ekibi, şampiyonluk için geri sayıma geçti. Rakip Villarreal ise; ligdeki son maçında evinde Athletic Bilbao ile berabere kaldı. La Liga'da 7. sırada yer alan ekip, İspanya'da oynanan ilk maçta elde ettiği tek gollük avantajı zorlu rövanşta da koruyarak Devler Ligi'nde adını son dörde yazdırmak istiyor.

Bayern Münih - Villarreal eşleşmesini kazanacak takım,, yarı finalde Liverpool - Benfica eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.